Variantas be pievagrybių |
Labai ir labai skanu. Labai! Dariau jau du kartus, kol prisiruošiau aprašyti čia. Pirmą kartą be pievagrybių, kitą sykį su jais. Skanu visaip. Pagaminama viens du ir yra. O skanu - labai (šitą jau sakiau ar ne?). Tai va.
Taigi, mums reikės:
Vištienos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos (aš dariau su krūtinėle)
krakmolo (naudojau bulvių krakmolą)
druskos
pipirų
česnako skiltelės
šviežių čiobrelių ir rozmarinų
svogūno
250 g mažiukų pievagrybių
1 VŠ acto
Paruošimas:
- Krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Ant krūtinėlės išspaudžiame česnako skiltelę, pagardiname prieskoniais. Aš dar truputį palaisčiau citrinos sultimis, bet tai nebūtina.
- Į maišelį įpilame krakmolo, tiek, kad pakaktų apvolioti visai vištienai ir viską į jį suberiame.
- Gerai pakratome maišelį, kad visi vištos gabalėliai apsiveltų krakmolu.
- Beriame mėsą į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Iš pradžių kepiname ant didesnės ugnies, kad gabalėliai apskrustų, o paskui sumažiname ugnį ir kepiname kol visiškai iškeps (~15 min.).
- Tuo tarpu, kai kepa višta, užkaičiame puodą vandens. Vandeniui užvirus, pilame šaukštą acto ir suberiame pievagrybius. Jei jie nedideli, nepjaustome, didesnius perpjauname per pusę. Verdame 10 min. Aš pamažinau acto turbūt, nes man trūko rūgštelės pievagrybiuose, ir druskos. Bet pati jų "tekstūra" man patiko - panašiai kaip marinuoti.
- Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną. suberiame apvirtus pievagrybius, apkeptą vištieną ir viską pakaitiname, kol viskas sušils.
Kaip nustebino šis receptas... :) Gaminau nesitikėdama labai daug, bet gavosi daug daug geriau. Tikrai išmėginkite. Būtinai!
AtsakytiPanaikintiTikriausiai smagiausia būna tada, kai patiekalas būna ne tik skanus, bet ir nustebina :)
PanaikintiAciu labai :)
AtsakytiPanaikinti