2012 m. sausio 17 d., antradienis

Lašišos guliašas



Šis patiekalas yra nuostabus! Pavadinimas skamba labai jau buitiškai, bet skonis toli gražu ne toks! Paprastai, kai ką nors pagaminu naujo, visada klausiu savo didžiojo kritiko ar skanu. Šį karąo po pirmųjų kąsnių, neklausiamas pasakė, kad labai skanu ir, kad projektas kartotinas. Tai va! Skanu be galo be krašto. Plius, įdomiau, nei nusibodusi kepta lašiša. Tiesa, skaniausias šis patiekalas šviežiai paruoštas. Pašildytas jis dalį skanumo praranda, nors vis tiek išlieka labai skanus! Labai rekomenduoju išbandyti!

Taigi, mums reikės (4 sočioms porcijoms):
~650 g  lašišos file
2 didelių skiltelių česnako
1-2 VŠ skysto medaus
citrinos sulčių
druskos, pipirų

didelio svogūno
4 VŠ krakmolo
1 VŠ sviesto
~70 ml grietinėlės
sojos padažo

Paruošimas:
  1. Lašišos file supjaustome nedideliais kubeliais. 
  2. Lašišą pagardiname druska, pipirais, pilame medų, išspaudžiame citrinos sulčių, įspaudžiame česnako skiltels, viską išmaišome ir paliekame marinuotis valandėlei kitai.
  3. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname su šaukštu sviesto ir lašeliu aliejaus (kad sviestas nedegtų), kol pasidarys skaidrus.
  4. Nuo pasimarinavusios lašišos nupilame susidariusias sultis. Taip, kad neliktų nei lašelio.
  5. Į maišelį pilame krakmolą, sudedame lašišos gabalėliusir gerai sukratome, kad visi gabalėliai apsiveltų krakmolu.
  6. Beriame lašišą į keptuvę pas svogūnus ir apkepiname iš visų pusių (5-6 minutes).
  7. Pagardiname citrinos sultimis (nedaug), sojos padažu (nedaug, aš truputį persistengiau), supilame grietinėlę ir viską pakaitiname apie  minutę. 
Skanaus! 

Šaltinis: Skanus gyvenimas

2 komentarai:

  1. Gaminau siandien. Musu seimynai nepatiko, kazka tikriausiai dariau ne taip. Lasisa gavosi tokia kaip zele apsitraukusi, ar taip turejo buti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. hmmm, na į žele man tikrai nebuvo panašu. Gaminau šį patiekalą ne vieną kartą. Bet, turint omenyje, kad lašiša apvoliojama krakmole, gali būti, kad jums nepatiko gautas efektas iškepus. Nors tik iškepus nuo krakmolo plutelė būna labiau traški, nei žele konsistencijos. Man dabar sunku atsakyti, kodėl taip nutiko. Aišku gaila, kad nepavyko ir nepatiko...

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...