Nors mano mažasis šitą kiaušinienę valgys tik po pusmečio, nusprendžiau išbandyti pradžiai pati. Ir tikrai - skanumėlis. Per tą pusmetį aš pati dar ne kartą ją sau pusryčiams pasigaminsiu.
Taigi, mums reikės (viena porcija):
2 kiaušinių
~300 ml pieno
druskos
Paruošimas:
- Pieną supilame į nedidelį prikaistuvį ir užverdame.
- Išplakame kiaušinius, pagardiname druska ir pilame į prikaistuvį.
- Verdame ant nedidelės kaitros nuolat maišant kol iš pieno liks skaidrus skystis.
- Skystį nupilame ir valgome. Galima nukošti ir per kiaurasamtį, tik ne per daug, nes tada kiaušinienė gali būti kiek sausoka.
Skanaus!
O štai, kaip tos kiaušinienės norėjo mažius:
Papildyta (2017-09-14): ši kiaušinienė ypač švelni, tad yra puikus maistas ir po tonzilių bei adenoidų šalinimo operacijos...
Šaltinis: čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą