2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Aguonpienis


Atrodo, nėra jokio reikalo tokiam recptui, bet kadangi prieš darydama aguonpienį skambinau mamai, tai ženklas, kad užsirašyti reikia. O gal dar kam nors pravers? Sausų aguonų kiekis apytikslis, nes aguonų maliau daug daugiau nei reikėjo aguonpieniui.




Taigi, mums reikės:
2 litrų virinto atvėsinto vandens
~150 g sausų aguonų (6 VŠ maltų) aguonų
cukraus pagal skonį

Paruošimas:
  1. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti, kol atvės vanduo.
  2. Vandenį nupilame, o aguonas mėsmalės pagalba bent kelis kartus permalame. Mano turimas mėsmalės sietelis gan stambus, tad aš aguonas permaliau 5 kartus. Kažkada tai esu dariusi ir su blenderiu. Patarimas: sugalvokite kaip pridengti indą, arba darykite tai stiklainyje...
  3. Sumaltas aguonas dedame į virintą vėsų vandenį, pasaldiname pagal savo skonį cukrumi ir paliekame bent valandai susistovėti ir įsiskanėti.
Gražių švenčių!








Prieš 2 metus: Imbieriniai sausainiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...