2018 m. kovo 2 d., penktadienis

Naminės bandelės mėsainiams (dar vienas receptas)


gerokai anksčiau, kai namie kepdavome burgerius, naudodavome pirktines bandeles. "Plėšytos kiaulienos savaitė" prieš dvejus metus tikrai negalėjo apsieiti be mėsainių su plėšyta kiauliena. Ir tą kartą nusprendžiau, jog laikas naminėms bandelėms. Galiu pasakyti, jog vakarienė buvo labai skani, burgeriai su naminėmis bandelėmis, tikriausiai net sakyti nereikia, visai kitas lygis. 
Bandelės labai skanios, minkštos, purios, tačiau tą kartą iškepė kaip plokšti blynai, tad kai valgėme burgerius, aš bandelės nebepjoviau per pusę, o suvožiau dvi ir nusprendžiau naminėms mėsainių bandelėms susirasti kitą receptą. Beja, ir susiradau, ir iškepiau labai skanias mėsainių bandeles. Kaip ten bebūtų, šio recepto negalėjau išmesti iš galvos, nes bandelės buvo tikrai labai skanios. Be to, tiek originaliame recepte, tiek kituose bloguose jos buvo išgirtos kaip "pačios pačiausios". Tad nusprendžiau duoti dar vieną šansą ir įvedžiau vieną pakeitimą procese, nusižiūrėjusi nuo jau išbandyto ir puikiai pavykusio mėsainių bandelių recepto: suformuotas bandeles kildinau ne vieną kartą, kaip numatyta originaliame recepte (ten, beja, jos irgi gana plokščios), o po pirmo kildinimo, jas perminkiau ir kildinau antrą kartą. Ir - vualia! Jei reikėtų pasirinkti, negalėčiau pasakyti kurios mano išbandytos bandelės skanesnės. 


Taigi, mums reikės (8 bandelėms): 
Bandelės:
3 VŠ šilto pieno
1 puodelio šilto vandens
2 1/2 VŠ cukraus
2 AŠ sausų mielių
1 kiaušinio
430 g (3 1/3 puodelių) miltų 
1 1/2 AŠ druskos
2 1/2 VŠ minkšto sviesto (naudojau ghee)

1 kiaušinio
sezamo sėklų

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas: 
  1. Dubenėlyje ar didesniame puodelyje sumaišykite pieną, vandenį, cukrų ir mieles ir palikite į minutėms, kol mielės pradės veikti ir mišinys suputos.
  2. Didesniame dubenyje sumaišome persijotus miltus ir druską. 
  3. Į miltus dedame minkštą sviestą ir tarp pirštų sutriname, kad gautųsi trupiniai. 
  4. Padarome duobutę, įpilame suputojusį mielių mišinį ir išplaktą kiaušinį. Mentelės pagalba maišome kol gausime kažką panašaus į tešlą.
  5. Išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkome apie 8-10 minučių. Tešla bus gana lipni. 
  6. Tešlą suformuojame į rutulį, dedame į dubenį, užklojame rankšluosčiu ar maistine plėvele ir paliekame pakilti dvigubai. Tai užtruks 1-2 valandas.
  7. Tešlą padaliname į 8 dalis (viena dalis turi sverti apie 95 g), miltuotomis rankomis suformuojame apvalias bandeles ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Palikite kiek įmanoma didesnius tarpus.
  8. Vėl uždengiame rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikame pakilti 1-2 val. Kad būtų greičiau, aš skardą įdėjau į orkaitę, įkaitintą iki 35 laipsnių.
  9. Suformuotas bandeles, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 15 minučių pakilti.
  10. Po 15 minučių pakilusias bandeles perminkome ir vėl iš naujo suformuojame apvalias bandeles.
  11. Uždengiame bandeles ir paliekame pakilti dar kartą. Jos turi padidėti trigubai. Aš kildinau apie pusvalandį.
  12. Pakilusias bandeles patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis.
  13. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės gražiai paruduos.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...