2013 m. sausio 1 d., antradienis

Panna cotta putėsiai su kiaušininiu likeriu

Kad ir linkėjau visiems visko Naujiems metams, bet pirmąją 2013 metų dieną noriu visus pasveikinti su prasidėjusiais naujais metais ir linkiu, kad jiems besibaigiant, galėtumėte atsigręžti atgal ir pasakyti - "Šie metai buvo nepakartojami ir neužmirštami! Jie mane daug ko išmokė ir praturtino!" !!!


O štai čia, mano Naujametinis desertas. Taip sutapo, kad pernai Naujiems metams desertui taip pat buvo panna cotta. Panna cotta, itališkas desertas, yra vienas mano mėgiamiausių, nes yra puikaus skonio, neriboja fantazijos (tiesa, ja aš labai nepasižymiu) ir yra labai lengvai pagaminamas. Šį kartą panna cotta su kiaušininiu likeriu. Įkvėpta jogurto ir žele putėsių, nusprendžiau pabandyti išgauti putėsių efektą ir su panna cotta. Kadangi dedu palyginus nedaug želatinos, ir mano panna cotta būna kaip lengvi drebučiai, neturi tvirtumo, tai ir putėsiai labai purūs nesigavo. Bet menka bėda, panna cotta ir šiaip yra lengvos ir švelnios struktūros - nieko jai netrūksta. 

Taigi, mums reikės:
250 ml pieno
250 ml grietinėlės, 35proc. riebumo
2 - 2,5 VŠ cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
~3-4 VŠ kiaušininio likerio; vietoje jo galima panaudoti bet kokį kreminį likerį
~1,5 VŠ želatinos

Paruošimas:
  1. Užmerkiame želatiną šaltame virintame vandenyje, kad išbrinktų.
  2. Pieną, grietinėlę, cukrų bei vanilinį cukrų pilame į puodą ir pakaitiname, bet neužviriname. Paliekame atvėsti.
  3. Išbrinkusią želatiną ištirpiname virš garų ar mikrobangėje, svarbu stebėti, kad želatina neužvirtų.
  4. Į atvėsusį pieno ir grietinėlės mišinį supilame želatiną ir kiaušininį likerį.
  5. Dabar yra du keliai: jei nesinori žaisti, tiesiog išpilstome į taures/indelius, kuriose patieksime ir dedame šaltai, kad sustingtų. Arba dedame visą mišinį į šaldytuvą ir kai sustings į drebučius, suplakame mikseriu. Tada išpilstome į taures ir dedame į šaldytuvą galutinai sustingti.
  6. Patiekiant galima užpilti šlakelį likerio (jis tikrai labai tiks ir suteiks intensyvesnį skonį), skonio sustiprinimui, bei užberti žiupsnelį muskato riešuto.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Su Naujaisiais 2013-aisiais!

    Mm..desertas atrodo puikiai ir tas likeris gana vilioja :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Medėja! Tave irgi su Nauja metų pradžia :)
      Tavasis aguonų pyragas irgi niam niam - išbandytas pernai ir labai užskaitytas :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...