2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Moka draugams


Neatmenu, kur girdėjau (man rodos Beatos virtuvės laidoje), kad šiais laikais, kai visi visko turi, geriausia, ką galime padovanoti savo brangiems žmonėms, tai savo laiką. Taigi šiais metais, bent dalis dovanų, kurias dovanosiu man brangiems žmonėms bus mano pačios pagamintos. Štai pirmoji, jau įteikta mielai draugei. Idėja man patiko. Skonis taip pat (pasilikau paragavimui pora šaukštų). Drąsiai gali atstoti pirktinę 3in1 kavą, o kur dar šokoladas, kaip priedas!

Taigi, mums reikės:
1,5 puodelio sausos grietinėlės arba pieno miltelių
0,5 puodelio tirpios kavos
0,5 rudojo cukraus
0,5 smulkinto juodojo šokolado
vanilino ir cinamono (pridėjau nuo savęs)

puodelis = 250 ml


Paruošimas:
  1. Visus produktus sumaišome dubenyje ir supilame į numatytą dovanojimui indą. ARBA galima gražiai susluoksniuoti kiekvieną produktą plonais sluoksneliais, tarkim: šokoladas, kava, cukrus, grietinėlė ir taip kartoti, kol baigsis produktai. Bet tada reikia numatyti, kaip dovanos gavėjas galėtų lengvai viską sumaišyti, kad atėjus metui gerti, visi produktai būtų tolygiai persimaišę. Manasis indas buvo pilnutėls, taigi purtymo metodas, bijojau, kad nesuveiks.
  2. Prie dovanojamo indo su kava prikabiname raštelį su vartojimo instrukcija: "Vienam puodeliui mokos imkite 2 šaukštus mišinio ir užpilkite karštu vandeniu. Išmaišykite. Jei norite mokos su puta, užpiltą karštu vandeniu mišinį išplakite su mikseriu ir išpilstykite į puodelius."
Mielų ir širdingų Jums dovanų ir ramaus laukimo!



Šaltinis: Knyga "Dovanos iš virtuvės"


P.S. Man buvo labai įdomus panašus receptas kakavai paruošti. Bet ten naudojama nesaldi kakava, o paruošime reikia tik užpilti karštu vandeniu. Mano supratime nesaldžią kakavą reikia pavirinti. Ar aš klystu, ir užtenka ją tik užpilti karštu vandeniu? Nes receptukas labai viliojantis ir smagus :) Jei kas mane paprotins, būtinai pasidalinsiu :)
P.P.S. Gaminti nenustojau, bet ar artėjančios šventės, kurių nuotaikos aš vis dar nejaučiu, ar atsiradusių veiklų krūva, ar tiesiog nešventiška nuotaika įtakoja tai, kad naujų įrašų nedaugėja. Pažadu pasitaisysiu. Šiandien kol mažas miega savo pietų miegą, nekepu meduolių, nepakuoju dovanų, bet bandau taisytis ir nors truputį atgaivinti savo "receptų knygelę".

4 komentarai:

  1. gal galima būtų gauti tą receptą su kakava?? sudomino :)
    o aš tai ją paprasčiausiai užpilu verdančiu vandeniu, nevirinu, nors bala žino, gal ir reikia :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš šiandien išbandysiu ir įdėsiu :) Bent jau pasistengsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu tikrai visi pradingę šiuo skubančiu metu :) ir aš pati užsikasus tarp tešlų ir formų :D
    Skani dovanėlė nereali!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na taip, aš iškepiau kalną meduoliukų dovanojimui ir pagalvojau, ne veltui jų kitu metų laiku nekepu, nes su tomis formelėmis galuotis tai oi... Mano geriausia draugė su formelėm nesiterlioja, suvolioja tešlą į volelį, į šaldytuvą, o paskui supjausto riekelėm. Tai sakiau taip darysiu, kai užsimanysiu tik sau sausianių, nes tie plonieji švediškieji tai pasakų pasaka :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...