2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Kokosiniai sausainiai


Ne per seniausiai valgiau labi skanių kokosinių sausainių. Pirktinių aišku, bet ne apie tai. Ir tiesiog pagalvojau, o kodėl gi man nepabandžius? Mano namuose kokoso drožlių turbūt gyvenime nebuvo, bet čia mažiausia bėda, gi būna pirkti :) Sausainiai gavosi tikrai skanūs. Ne tokie, kokius tada ragavau, bet tikrai skanu. Minkšti viduje. Man gal užkliuvo, kad kokoso drožlės labai jau stambios, bet gal aš ne "kokosinė", tai man ir norėjosi mažiau ryškios tekstūros.


Taigi mums reikės:
2 kiaušinių
120 g cukraus (jei dėsite cukraus pudros, sausainiai bus puresni. Dėti tiek pat)
200 g kokoso drožlių
1 VŠ miltų
1 AŠ vanilinio cukraus

Procesas:

  1. Kiaušinio baltymus atskiriame ir išplakame iki stndžių putų. Kad baltymas gerai plaktųsi, kiaušiniai turi būti šalti.
  2. Plakant po truputį berti cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinio trynius.
  3. Suberti miltus.
  4. Viską geri išmaišyti.
  5. Šaukšteliu dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  6. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. kol gržiai paruduos.


Šaltinis: Neringos blog'as

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...