2021 m. sausio 3 d., sekmadienis

Vištienos kukuliai (tefteliai) padaže


Paprastas, jaukus ir skanus patiekalas. Nieko įmantraus nei gamybos technikos, nei skonio atžvilgiu, bet tikrai skanu. Bevalgydama šiuos kukuliukus pagalvojau tik apie vieną galimą pakeitimą - vietoje ryžių į maltą mėsą įmaišyti tarkuotą cukiniją, kuri suteiktų drėgmės, minkštumo ir lengvumo. Ryžiai skonio negadino, bet su cukinija jausčiausi geriau :)

Taigi, mums reikės:
Kukuliams:
500 g maltos vištienos ar kalakutienos
1 puodelio virtų ir atvėsintų ryžių (atitikmuo - 1/2 puodelio nevirtų)
1 didelio kiaušinio
1 nedidelio svogūno, smulkinto
1 skiltelės česnako, išspaustos
druskos, pipirų pagal skonį

1/2 puodelio miltų, kukulių apvoliojimui
aliejaus, kepimui

Padažui:
2 VŠ sviesto
2 VŠ miltų
2 puodelių sultinio
3-4 VŠ grietinės ar graikiško jogurto
drusoks, pipirų pagal skonį
1/2 AŠ šaukštelio paprikos miltelių (keičiau žiupsniu muskato)

petražolių, pateikimui

Paruošimas:
  1. Kukuliams skirtus produktus suminkome iki vientisos masės ir apvoliojame kiekvieną miltuose.
  2. Kukulius apkepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus: pakepame vieną pusę apie 4 minutes, apverčiame, uždengiame keptuvę ir pakepame dar 3-4 minutes. Iškeptus išimame iš keptuvės ir atidedame.
  3. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė kukuliai ištirpiname sviestą, beriame miltus ir pakepiname, kol lengvai apkeps - taps gelsvos spalvos.
  4. Palengva, nuolat maišant, į keptuvę pilame sultinį ir kaitiname, kol sutirštės. Čia man labai praverčia plakimo šluotelė - be streso gaunasi tolygus padažas.
  5. Padažą pagardiname prieskoniais, grietine, išmaišome ir paragaujame ar nieko netrūksta.
  6. Suberiame kukulius, išmaišome, uždengiame ir ant nedidelės kaitros kaitiname, kol kukuliai sušils.
  7. Tiekiame pabarstytus smulkintomis petražolėmis, bulvių koše ir mėgiamomis salotomis.
Skanaus!


Šaltinis: Natasha's kitchen




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...