2017 m. lapkričio 8 d., trečiadienis

Džiovintų vaisių ir uogų kompotas


Šis džiovintų vaisių ir uogų kompotas - šildantis, kvapnus, sodrus gėrimas - mano pernykštis atradimas. Viriau jį praėjusioms šv. Kūčioms. Kvepiantis prieskoniais ir klampus, nors gardus ir šaltas, tačiau pašildytas sušildo tike kūną, tiek mintis. 


Taigi, mums reikės (~2,5 l kompoto):
500 g įvairių džiovintų vaisių (slyvų, obuolių, kriaušių, razinų, spanguolių)
1 anyžiaus žvaigždutės
1-3 cinamono lazdelių
2-3 kardamono sėklų
1/2 AŠ gvazdikėlių
2-3 VŠ cukraus (arba pagal skonį)
2 1/2 l vandens

Paruošimas:
  1. Džiovintus vaisius perliejame karštu vandeniu ir nuskalaujame.
  2. Berime vaisius, prieskonius į didelį puodą, užpilame šaltu vandeniu ir ant nedidelės kaitros verdame 35-45 minutes. Vandeniui užvirus nugraibome susidariusias putas. 
  3. Išjungus ugnį kompotą pasaldiname pagal skonį ir paliekame uždengtą visiškai atvėsti. Jei nesate prieskonių mėgėjai, kaip mano šeima, išgraibykite prieskonius prieš paliekant kompotą atvėsti. 

Skanaus!

Šaltinis: Mukatanas






2 komentarai:

  1. Labai Tau ačiū - mano pentadienis prasideda kaip ant sparnų :) Koks geras jausmas, kai su Tavimi pasidalina receptu, tada Tu pasidalini, o tada jis keliauja toliau ir užkariauja kitų širdis :) Ačiū, aciū! Mukatanas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai Tau ačiū už šį receptą! Nesitikėjau, kad bus taip skanu, ir taip kaifuosiu jį gerdama :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...