2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Kefyriniai keksiukai


Šių keksiukų didžiausias privalumas tas, jog jie užmaišomi per 5 minutes ir tam net nereikia mikserio. Šalia to, jie dar ir skanūs, tik labai svarbu maišant tešlą, jos nepermaišyti, o kepant - neperkepti.


Taigi, mums reikės (12 keksiukų):
2 kiaušinių
130 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
140 ml kefyro
60 ml aliejaus
200 g miltų
1,5 AŠ kepimo miltelių


Paruošimas:
  1. Išplakame kiaušinius plakimo šluotele su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  2. Į plakinį pilame kefyrą, aliejų ir lengvai paplakame.
  3. Įsijojame miltus su kepimo milteliais ir išmaišome iki vientisos masės. Nepermaišome!
  4. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis bus švarus.

Skanaus!


Šaltinis: Keksiukų istorijos



9 komentarai:

  1. Super keksiukai! Ypatingai geras bazinis receptas! Ir aliejaus palyginus nedaug su kitais receptais... Kazkaip atsitiktinai suradau jusu bloga.
    Kepiau jau 3 kartus. 1a karta - pagal jusu recepta, lyg skonio daugiau norejosi. 2a karta - vietoj 200g miltu, dejau 180g miltu + 20 g kakavos + pora saukstu juodo sokolado "chips". 3a karta - vietoj 200g miltu dejau 190g miltu + 50g maltu aguonu + dvieju laimu (lietuviskai vadinamo zaliaja citrina) nutarkuota zievele.
    Siandien vel kepsiu - su kakava kaip ir praejusi karta, ir su citrinos+apelsinu zievelemis ir maltais migdolais (tikriausiai vietoj 200g miltu bus 150g miltu+50g migdolu), papuosiu plonai pjaustytais migdolais :)
    Aciu dar karta uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ir rasiau - kepiau dar karta. Ir vel gavosi puikiai! Vietoj kefyro naudojau graikiska jogurta (kefyro sunku gaut kur as esu), ir kai pritruko - dapyliau pieno pora saukstu. 12 kakaviniu ir 12 su citrinos zievele ir migdolais.
    Zodziu, nuo vakar is 24 keksiuku liko 4 :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Marija, super malonu skaityti! :) Jūs tik įrodėte, kad svarbu drąsiai eksperimentuoti ir iš vieno recepto galima išvystyti daugybę variantų :) Ačiū, kad pasidalinote!

      Panaikinti
  3. Tikrai labai skanūs keksiukai! Produktai paprasti, jų visada namie bus, keksiukai neprilimpa prie popierėlių, iškepa minkšti ir purūs! Puikus receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki,

    O ar galima vietoj kefyro naudoti raugintas pasukas?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pagrindiniai mano kepami keksiukai :)! Labai geras receptas :)!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki. Kodėl man sausi gavosi, tikrai ne perkepiau pagal laiką :( man pasirodė miltų daugokai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, sunku pasakyti. Galiu tik paspėlioti. Viena iš priežasčių, akd galbūt permaišėte, bet jie nuo to labiau guminiai, nei sausi pasidarytų. Dar viena versija - miltai. Gali skirtis jų sausumas, nuo to ir svoris. Aš keksams ir keksiukams visada naudoju 405 tipo miltus.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...