2017 m. gegužės 9 d., antradienis

Vištos krūtinėlė su žirnelių ir smidrų padažu


Pernai beveik pražiopsojau smidrus mamos darželyje, tad šiais metais aš juos stebėjau akylai ir kai tik pirmieji ūgliai pakankamai paaugo, iš karto suplanavau vakarienę. O ji buvo nuostabi! Tobula! Skoniai puikiai derėjo, buvo be galo skanu, krūtinėlė minkšta ir drėgna, be to pagaminau per pusvalandį. Daugiausia pastangų pareikalavo bulvių košė garnyrui, nei pati vakarienė. Labai rekomenduoju!




Taigi, mums reikės (3-4 porcijoms):
2 vištos krūtinėlės puselių (puikiai tiktų ir šlaunelių mėsa)
3 VŠ miltų
1/2 AŠ druskos
žiupsnio pipirų
aliejaus kepimui
1 vidutinio raudonojo svogūno
2 česnako skiltelių
1/2 puodelio baltojo vyno, sauso
1 puodelio vištienos sultinio 
1/2 kg smidrų (aš naudojau dosnią saują/puokštę smidrų)
1 puodelio žirnelių (naudojau šaldytus)
1 VŠ krapų (naudojau šaldytus)
1 VŠ grietinės
1 VŠ citrinos sulčių (nenaudojau)

Paruošimas:
  1. Miltus sumaišome su druska ir pipirais ir juose išvoliojame vištienos krūtinėlės puseles. 
  2. Ant kiek kaitresnės, nei vidutinė, kaitros įkaitiname keptuvėje aliejų ir dedame vištieną į keptuvę. Kepame vieną pusę kol apskrus, apie 4-6 minutes.
  3. Apverčiame vištieną ir beriame į keptuvę plunksnelėmis supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Pakepiname nuolat maišant ape 3 minutes.
  4. Pilame į keptuvę vyną, pamaišome mentele, kad nuo dugno atšoktų priskrudę gabalėliai. Kaitiname kol vynas nugaruos per pusę - apie 1-2 minutes.
  5. Supilame sultinį, užviriname, sumažiname kaitrą, uždengiame ir troškiname, kol vištiena visiškai iškeps - 5-6 minutes.
  6. Likus 2 minutėms iki vištiena baigs troškintis, į keptuvę suberiame žirnelius ir smidrus, supjaustytus maždaug 2 -3 cm gabalėliais. Karts nuo karto pamaišome.
  7. Išjungiame viryklę, įmaišome grietinę, citrinos sultis, pabarstome krapais ir tiekiame. Mes valgėme su bulvių koše - labai tiko!
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...