2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Šiltos orkaitėje keptų daržovių salotos su feta


Ir vėl - lengvas, greitas ir skanus patiekalas! Aš berašydama pirmąjį sakinį pagalvojau, kad labai jau dažnai taip prasideda mano išbandytų receptų aprašymai. Bet gal dėl to, jog visada buvau tinginė ir nemėgau ilgai terliotis, todėl ieškau paprastų ir greitai pagaminamų patiekalų. O neskanių/nepavykusių patiekalų juk niekas neskelbia.


Šis patiekalas man dar kartą leido įsitikinti, jog aš labai mėgstu baklažanus. Ir orkaitėje keptas daržoves. Pridėjus naudingąsias bolivines balandas - super vakarienė!



Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
2 nedidelių baklažanų
1 nedidelės jaunos cukinijos
1 didelio raudonojo svogūno
250 g vyšninių pomidorų
2 didelių skeltelių česnako
1 AŠ kumino
2/3 puodelio bolivinės balandos
200 g (pusės skardinės) avinžirnių
1/2 puodelio smulkintų baziliko lapelių (šitą punktą gamindama kažkaip pražiūrėjau)

Pateikimui:
50 g  fetos sūrio
šlakelio alyvuogių aliejaus
šlakelio balzaminio acto

Paruošimas:
  1. Baklažanus ir cukinijas supjaustome 2 cm dydžio gabalėliais, svogūną smulkiomis skiltimis.
  2. Supjaustytas daržoves pagardiname druska, pipirais, aš dar pabarsčiau džiovintų česnako granulių ir provanso žolelių. Pašlakstome aliejumi, viską išmaišome ir tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
  3. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  4. Po dešimties minučių į tą pačią skardą beriame per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus ir kepame dar apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir apkeps.
  5. Kol kepa daržovės, smulkiai supjaustome česnaką ir kartu su kuminu beriame į įkaitintą keptuvę ar puodą su šlakeliu aliejaus. Pakepiname pusę minutės.
  6. Česnakui paskleidus savo aromatą į keptuvę beriame nuskalautas bolivines balandas ir užpilame verdančiu vandeniu (santykiu 1 dalis kruopų, 2 dalys vandens).
  7. Kruopoms užvirus, sumažiname ugnį, uždengiame ir paliekame virti apie 15 minučių.
  8. Dideliame dubenyje sumaišome išvirusias kruopas, iškepusias daržoves, avinžirnius, baziliką ir fetos sūrį. Pašlakstome viršų alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu.

Skanaus!



Šaltinis: Taste







Prieš 2 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 3 metus: Omletas su obuoliais
Prieš 5 metus: Prancūziškas obuolių pyragas
Prieš 6 metus: Pievagrybių salotos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...