2013 m. lapkričio 11 d., pirmadienis

Porų, bulvių ir krapų sriuba


Nuostabi sriuba!!! O kai pagalvoji, kokia ji elementari - visas receptas telpa pavadinime. Gal dėl to skonis ir pribloškė, kai iš kelių ingredientų nelabai ko ir tikiesi :) Valgėme pasigardžiuodami. Pagal receptą ją reikėjo sutrinti iki kreminės konsistencijos, bet aš pabijojau, kad betrinant bulves, krakmolas nepaverstų sriubos gličiu marmalu, sriubą tik truputį patryniau ir palikau gana rupią. Buvo labai skanu!


Taigi, mums reikės:
2-3 porų (priklausomai nuo dydžio)
2-3 bulvių (priklausomai nuo dydžio)
2 VŠ sviesto, naudojau Ghee
sultinio, ar sultinio kubelio
druskos, pipirų

Pateikimui:
puokštės krapų
grietinės



Paruošimas:
  1. Puode, kuriame virsime sriubą svieste kol suminkštėja pakepiname smulkintus porus (naudojame baltą ir šviesiai žalią dalį, kietus lapus išmetame).
  2. Suberiame kubeliais pjaustytas bulves ir užpilame karštu sultiniu ir verdame kol bulvės suminkštėja.
  3. Blenderio pagalba sutriname iki norimos konsistencijos. Aš prieš trinant įpyliau grietinėlės. Grietinėlės galima ir nepilti, bet aš turėjau šlakelį, tuomet pateikiant nebereikia grietinės, o grietinėlė dar niekada sriubos nepagadino, gal tik figūrą. :) Jei rimčiau, grietinėlės įpyliau ne tik dėl to, kad turėjau, bet ir dėl to, jog paskaičiau, kad įpylus pieno ar grietinėlės į blenderiu trinamas bulves, krakmolas neįsisiautėja ir sriuba nepasidaro panaši į klijus. kas bandė blenderiu trinti bulvių košę - supras apie ką aš.
  4. Prieš tiekiant sriubą gausiai pagardiname krapais ir šaukštu grietinės.

Skanaus!



Šaltinis: Beatos virtuvė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...