2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže


Dalinuosi labai paprastu ir lengvai ir gana greitai pagaminamu patiekalu. Jis mano sąrašuose nuo 2009 metų... Be reikalo tiek delsiau. Man labai patiko padažas. 




Taigi, mums reikės (6 asmenims - po 2 lizdelius kiekvienam):
12 makaronų lizdelių

Įdarui:
300 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
1 svogūno, smulkinto
3 skiltelių česnako, išspausto
mėgiamų prieskonių - aš naudojau provanso žoleles
1 VŠ pomidorų padažo
1 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtas)

Padažui:
1 svogūno
4 skiltelių česnako
2 VŠ sviesto 
1 VŠ miltų
1 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtas)
sultinio arba sultinio kubelio ir verdančio vandens
200 ml grietinėlės, naudojau 35 % riebumo
druskos, pipirų

Tarkuoto fermentinio sūrio

Paruošimas:
  1. Maltą mėsą, skitą įdarui, sumaišome su likusiais įdaro produktais.
  2. Imame po šaukštą pasiruošto faršo, formuojame kukuliuką ir dedame ant lizdelio. Galima būtų lizdelį pasūdyti, bet aš taip nedariau.
  3. Keptuvėje svieste pakepiname svogūną, kol suminkštėja. Beriame smulintą česnaką ir po pusės minutęs suberiame miltus ir pakepiname apie 1 minutę.
  4. Dedame keptuvėn garstyčias, grietinėlę, sultinio kubelį, jei jį naudojame ir viską išmaišome. 
  5. Į keptuvę vieną šalia kito, tik nesugrūdant, sudedame paruoštus lizdelius, apibarstome viršų tarkuotu sūriu ir pripilame verdančio vandens, arba sultinio iki pat lizdelių viršaus. Uždengiame dangčiu ir troškiname 15-20 minučių. Antrą kartą šiuos lizdelius troškinau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Trukmė tiesiogiai priklauso nuo lizdelių kiekio, indo dydžio ir pan. Kai užverda visas padažas, dar troškiname apie 10 min.
  6. Išsitroškinusį patiekalą dar palaikome 10 min., kad padažas įsigertų.
Skanaus!




Šaltinis: Sonatinos receptai SM

5 komentarai:

  1. Vilma, pas Tave visada taip viskas nuoširdžiai subtilu:) Žaviuosi:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, visada stengiuosi būti nuoširdi :) Tik subtili aš niekada nesijaučiu, todėl ačiū už komplimentą :)

      Panaikinti
  2. My compliments for your blog and pictures included,I invite you in my photoblog "photosphera"

    CLICK PHOTOSPHERA

    Greetings from Italy

    Marlow

    AtsakytiPanaikinti
  3. o man kukuliukai issileido.... :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O čia tai fokusas! :D O kokią maltą mėsą naudojote, ar pati malėte? Aš kalakutieną pati maliausi. Pirktinė malta kalakutiena ar vištiena būna labai skysta... vienintelė mano versija, daugiau neturiu idėjų :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...