2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Plovas su paukštiena


Dar vienas receptas iš Beatos knygos "Beatos virtuvė". Ką aš galiu pasakyti? - Super! Mano vyras, kuris šiaip ne itin mėgsta plovą, kap patiekalą apskritai, įvertino, kad labai labai skaniai pavalgė. Mano vaikis, kuris namie valgo daugiausia tik blynus ir makaronus, sukirto daugiau nei aš (mes jam įdėjome tik iš mandagumo ir galėjome lažintis, kad jis nevalgys). Patiekalas lengvas, kvapnus. Labai bijojau dėl džiovintų abrikosų, net įdėjau šiek tiek mažiau, nei nurodyta recepte. Bet valgydama jų net nepastebėjau, o bendram skoniui jie suteikė vos pastebimo, bet labai tinkančio salsvumo. Pagaminama gana greitai ir nesudėtingai. Kol vienus ingredientus pjaustai, kiti troškinasi. Rekomenduoju :)

Taigi, mums reikės:
Paukštienos marinavimui:
400 g vištos šlaunelių mėsos (aš naudojau kalakuto kumpelių mėsą), nesvėriau
druskos, juodųjų pipirų
1 AŠ maltos kalendros (nedėjau)
1 AŠ maltos paprikos
1 1/2 malto kumino
~1 VŠ grūdėtų garstyčių (pridėjau nuo savęs)
~1-2 AŠ majonezo (pridėjau nuo savęs, nebūtina)

1 AŠ maltos ciberžolės (keičiau kariu)
2 didelių svogūnų
4 vidutinių morkų
1/2 paprikos (pridėjau nuo savęs)
1 česnako galvos
2 lauro lapų
100 g džiovintų abrikosų
300 g ryžių (aš dėjau 250 g plikytų ryžių, kurie būna supakuoti atskiruose pakeliuose, nes kitokių neturėjau), per mažai nebuvo
~600 ml vištienos sultinio

Paruošimas:
  1. Paukštieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumaišome su marinavimui skirtais prieskoniais.  Aš mėsą pasiruošiau išvakarėse.
  2. Beata rekomenduoj aplovą ruošti sunkiame, pvz. ketau spuode su dangčiu, bet aš naudojau savo didžiausią pigutį paprastą puodą.
  3. Puode ant vidutinės ugnies gerai įkaitiname aliejų ir beriame į jį mėsą. Gerai ją apkepiname.
  4. Bekepinant mėsą, beriame kartu ir svogūnus, kad suminkštėtų.
  5. Kai mėsa apkepa, svogūnai taip pat, beriame pas juos susmulkintas morkas bei papriką. Beriame ciberžolę, dedame lauro lapą ir uždengus puodą leidžiame pasitroškinti 5 minutes.
  6. Beata siūlo česnako galvą nulupti, bet nesmulkinti, o perpjovus į dvi dalis dėti ant troškinio. Aš visgi dėjau įprastai - susmulkintą. Taip pat kartu sudėti smulkiai supjaustytus abrikosus.
  7. Uždengiame puodą ir leidžiame dar 10 minučių pasitroškinti.
  8. Jei ryžius naudojate įprastus, perplaukite juos šlatu vandeniu. Savuosius aš tiesiog iš pakelių apibarsčiau troškinį. Nemaišome.
  9. Užpilame karštu sultiniu, kad viskas būtų apsemta 1-2 cm. Užvirus, uždengiame dangčiu, sumažiname iki mažiausios įmanomos kaitros ir leidžiame pasitroškinti 15 minučių. Tada šiukštu neatidenginėjame puodo, nukeliame nuo ugnies ir dar leidžiame į minutes pastovėti. O tada jau tiekiame į stalą.
Skanaus!

Šaltinis: Knyga "Beatos virtuvė"

6 komentarai:

  1. Vilma, mes labai mėgstame plovą, bet dažniausiai jį valgome su aviena http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/02/plovas.html arba su krevetėmis http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2012/08/krevetiskas-plovas.html šį iš viso rekomenduoju pasigaminti. Nerealus iki skausmo:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pamenu juos pamenu :) man čia jau aukštas pilotažas. O žiūrėdama į plovo su krevetėmis foto, apsiseilėjau, nors tikrai nealkana dar :)

      Panaikinti
  2. neabejoju, kad skanu; Beatos knygos jau kazin kada seniausiai nebevarciau; aciu, kad priminei; marinuota vistiena su kariu, garstyciomis ir dzivintais abrikosais - tikrai turetu buti labai skanu; tik va del to majonezo.... nesu visiskai tikra; Vilma, labai geras receptukas; pagaminsiu butinai;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, majonezą galima drąsiai skipinti :) Aš jo ir įdėjau gal pusę šaukštelio visam mėsos kiekiui, nes labai norėjau atsikratyti pustuščio indelio :)

      Panaikinti
  3. Cia truputi "pridejai nuo saves", bet neabejoju,kad skanu taip pat :)
    Teko nekarta valgyti anytos daryta pagal tikraji Beatos recepta, tai likau suzaveta, nors bijojau,kad tie abrikosai neprimintu man razinu,kuriu nelabai myliu :)
    Tikrai laabai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nedaug pridėjau :) O abrikosus aš supjausčiau mikroskopiniais gabalėliais, dar mažesniais nei būtų razinos. Niekas nieko nesuprato :D aš bevalgydama juos irgi pamiršusi jau buvau, kai brangusis paklausė, kas čia "tie geltoni" nuoširdžiai buvau bepradedanti galvą guldyt, kad jokių "nesąmonių" nedėjau :D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...