2012 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Lašiša stiklainyje


Šis patiekalas yra šių metų atradimas. Arba bent jau paskutinio pusmečio! Absoliutus gėris! Pastangų reikalauja minimaliai, o skonis tiesiog puikus! Ačiū Aguonėlei, kad man priminė apie jį, nes tik pamačiusi pas Aušrą aš prisižadėjau, kad būtinai gaminsiu, tik su tais kulinariniais pažadais ir sąrašais man sudėtinga. Jau dabar neišbandytų receptų sąrašas šiai dienai susideda iš 2961 pozicijų... Bet mes ne apie tai - taip apruoštą lašišą tikrai rekomenduoju pasigaminti - skonis labai švelnus, bet ne nuobodus. Tikrai gaminsiu Kūčioms/Kalėdoms. 

Taigi, mums reikės:
I diena:
~500 g šviežios lašišos file (po teisybei aš panaudojau visokias atraižėles, likusias supjausčius lašišą į file)
1 VŠ cukraus
2 VŠ rupios druskos

II diena:
1 VŠ kalendros sėklų (kaip tyčia pasibaigė, tai įverčiau garstyčių sėklų)
1 VŠ nemaltų juodų pipirų
4 lauro lapų
keleto šviežių čiobrelių šakelių
2 nemažų morkų
1 didelio raudono svogūno (šito tai tikrai negailėkite, labai gerai paskui jis būna)
aliejaus, kad apsemtų žuvį (nematavau)

Paruošimas:
  1. Cukrų ir druską sumaišome dideliame dubenyje.
  2. Lašišą supjaustome 1 cm storio juostelėmis, prieš tai nulupę odą, suprantama. Manosios, kaip jau minėjau, buvo atraižos, atlikę ruošiant file. Bet tai reikalo nepagadino.
  3. Lašišą apvoliojame druskos ir cukraus mišinyje ir dedame į sausą indą bei sandariai uždarome. Aš ją sudėjau į stiklainius, bet galima dėti kartu su visu dubeniu, apvyniujus maistine plėvele. Dedame į šaldytuvą 12-18 valandų. manoji pratupėjo ten beveik parą, nes sugebėjau pamiršti.
  4. Išimame lašišą iš indo ir nuplauname šaltu vandeniu. Leidžiame nusivarvėti, nusausiname su popieriniu rankšluosčiu.
  5. Morkas supjaustome plonomis riekelėmis, svogūnus plonais pusžiedžiais.
  6. Sluoksniuojame sausuose, švariuose stiklainiuose lašišą, prieskonius, daržoves ir t.t. Sluoksniuojant lengvai paspaudžiame, kad neliktų tuščių ertmių.
  7. Užpilame aliejumi iki viršaus ir sandariai uždarome. Aš dar iš visos sveikatos papurčiau stiklainį, kad nebūtų likę jokių oro tarpų.
  8. Patiekiame su juoda duona ir citrinos griežinėliais. Pasaka!
  9. Taip paruoštą lašišą šaldytuve galima laikyti iki 5-6 dienų.


Skanaus!






13 komentarų:

  1. Ir aš esu sau pasižadėjusi tokiu būdu lašišą pasidaryti...bet dar vis topliau žadu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) oi kaip Tave suprantu :)
      Bet šitą pažadą išpildyti verta :) o ir užtrunka juokingai trumpai :)

      Panaikinti
  2. Vilma, aciu, kad atradai laiko ir isbandei recepta; labai malonu, kad patiko; vadinasi, ne veltui as aprasinejau;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Patiko labai, ačiū! Patiko kaip ir visi kiti Tavo įrašai, kuriuos aš su malonumu skaitau nuo pradžios iki galo :)

      Panaikinti
  3. ziauriai gerai atrodo! bet kaip visad kai turiu lasisos nezinau kur gi ja sunaudot, kai lasisos neturiu surinktos idejos spaudzia galva :DD

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. chi chi chi, man irgi taip dažnai būna :D ir kai ką nors suplanuoju, prisiperku produktų, o planai neišdega, tada skauda širdį, arba visus maitinu kaip žąsinus, nori ar nenori :D

      Panaikinti
  4. jau lasisa su druskele ir cukrumi :) ryt laukia antrasis etapas, o ragausime per Velykas :) manau, kad bus labai skanu :)
    Aciu, kad dalinates receptais!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi kiek ne tik gardžiai, bet ir skaniai atrodančių receptų. Prasidėjo mano kelionė šių receptų peržiūroje nuo keksiukų, mat kolegė pasakė,kad keksas iš plaktos grietinėlės tiesiog tirpsta burnoje. va dabar klaidžioju nuo sumuštinių iki salotų receptų ir t.t.. Šis tinklapis bus mano top'as kol išbandysiu viską kas atrodo taip skaniai:) Ačiū, Vilma, už idėjas. Bandysiu raitotis rankoves ir darbuotis:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skanumelis, tik gal pačios lašišos skonio mažokai lieka? Tiktų su paprasta silkute irgi, tikriausiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skonio lieka pakankamai :) o silkei toks amrinatas irgi puikiai tiktų :) gera mintis! :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...