2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Pilno grūdo bananiniai blynai


Išleidome šeimos galvą studijuoti (paskaitos vyksta penktadieniais ir šeštadieniais), taigi, galima pusryčiams paruošti ir ką nors tokio, ko tėčiui neįsiūlytume už jokius pinigus. Pavyzdžiui blynų iš pilno grūdo miltų.
Originaliai šia blynai vadinasi "Pilno grūdo bananų duonos blynai su ruduoju cukrumi". Iš tikrųjų, šie blynai labai tinka smaližiams, mėgstantiems pusryčiams valgyti pyragus. Man šie blynai buvo skanūs (ir, beja, labai ilgam užsotino). Mažąjam taip patlabai patiko, sakyčiau itin patiko. Pirmą kartą išbandžiau amerikietišką išmislą - ant iškeptų blynų uždėti sviesto gabalėlį. Šį kartą labai tiko, nes blynai gavosi sausoki (manau, kad reikėjo įdėti daugiau bananų). Bet su kava (man) ir kakava (mažiui) - pats tas.

Taigi, mums reikės:
1 puodelio pilno grūdo miltų
1/8 puodelio rudojo cukraus
1 AŠ kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1/2 AŠ cinamono
1/8 AŠ tarkuoto muskato riešuto
vanilinio cukraus
1/3 puodelio pieno
1 VŠ tirpinto sviesto
2 - 3 didelių pernokusių bananų (aš dėjau 2 mažiukus, reikėjo daugiau)

Paruošimas:
  1. Visus sausus produktus sumaišome dubenyje.
  2. Supilame pieną ir tirpintą sviestą ir gerai išmaišome. Neišsigąskite - gauta masė nei iš tolo neprimins tešlos blynams - bus praktiškai sausa.
  3. Įmaišome į tešlą sutrintus bananus.
  4. Kepame įkaitintoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies. Verčiame pasirodžius burbuliukams - vieną pusę kepame apie 2-3 minutes.


Skanaus!


Šaltinis: Blue Eyed finch

2 komentarai:

  1. Labai nuostabus blogas, perziurejau visa nuo pat pradziu, daug receptuku atsisiunciau, gaila, kad tik dabar ji atradau:) sekmes toliau rasant!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tokie žodžiai, kaip medus :) Ačiū už tokį įvertinimą, jis man labai paglostė širdį :) Džiaugiuosi, kad mano bandymai virtuvėje naudingi ir įdomūs ne tik man :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...