2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Sūdyta lašiša


Jei atvirai, tai čia praėjusių metų topas ir atradimas. Bet tik dabar prisiruošiau įdėti. Super paprasta, bet neapsakomai skanu! Nemeluoju! Aš kai paragavau rezultato, tai su pasimėgavimu valgiau plonai supjaustytą lašišą be nieko, tokia ji man pasirodė skani. Na, o šiaip gyvenime, tai galima panaudoti visokiems užkandžiams ir salotoms, kokiems tik širdis geidžia. Tikrai verta išbandyti! Man šį receptą jau prieš gerą dešimtmetį, o gal dar seniau, pasakė draugė, kai aš pas juos svečiuose susižavėjusi valgiau taip pasūdytą lašišą. Tik man vis atrodė, kad toks skanumas reikalauja labai daug laiko ir įgūdžių. Pasirodo ne! 
Aš jau pamarinuotą lašią supjausčiau mažesniais gabalėliais ir suvyniojusi į foliją užšaldžiau šaldiklyje. Ir kai tik reikia - prašom - skanėstas paruoštas!

Taigi, mums reikės:
~ 500 g lašišos file
2 AŠ (kupinų) druskos (darant kaip reikia - jūros druskos, aš moteriškė paprasta, tai naudojau paprastą druską),
2 AŠ (kupinų) rudojo cukraus
pipirų (pamiršau)
saujelės pjaustytų krapų (kadangi buvo žiema, naudojau šaldytus)

Paruošimas:
  1. Lašišą nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  2. File perpjauname į dvi lygias dalis.
  3. Druską, cukrų, pipirus ir krapus sumaišome.
  4. Pasitiesiame folijos lapą ir pabarstome ant jo ketvirtadalį prieskonių, tokiame plote, kokio dydžio lašišos gabalėlis. Dedame ant prieskonių vieną lašišos gabalėlį, odele į apačią. Pabarstome pusę prieskonių tolygiai, uždedame kitą lašišos gabalėlį, odele į viršų (vaizdžiai tariant padarome lašišos suvožtinį) ir užbarstome likusiu ketvirtadaliu prieskonių.
  5. Viską suvyniojame į foliją ir dedame į indą, o lašišą paslegiame. Aš atitaikiau tokį plastikinį maisto produktų lalikymo indelį, kad man lašiša ten tilpo kaip tik gerai susipaudusi.
  6. Šaldytuve laikome/marinuojame 2 dienas. Kelis kartus per dieną galima apversti, kad tolygiau pasiskirstytų skoniai.
  7. Po dviejų dienų susidariusį skystį nupilame. Užsienio bloguose mačiau, kad paviršių nupjauna, ar krapus nuplauna, bet man kažko taip nesinorėjo daryti.
Skanaus!




Ruošdama lašišą ikslinausi čia ir čia.

P.S. Būtų labai įdomu išbandyti ir šį receptą.

6 komentarai:

  1. Sūdyta lašiša yra gėrių gėris! Galiu valgyti kad ir naktį, tik problema kad dažnai tingiu jos pasiruošti...
    o tuo pačiu noriu tau pasiūlyti dar ir kitokį variantą. Pati Kalėdoms išbandžiau ir svečiams Velykų proga dariau, tai 10 balų!

    http://aguonele.blogspot.de/2011/12/lasisa-stiklainyje.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitas Tavo receptas jau pas mane yra ilgajame "must try" sąraše :) reiks kilstelt prioritetą :)
      O šiaip tai, sutinku su Tavimi 100 proc. Gėris tikrai, ir pasigamina "viens du", bet prisiruošti kažkaip sunku :)

      Panaikinti
  2. Aš taip ruošiu ne lašišą, o šaldytą skumbrę ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O ketvirta ketvirti prieskoniu ismsti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu neskaitysite ketvirto punkto iki galo - galit ir mest lauk :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...