2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Cukinijų duona su šokoladu


Pirmas mano saldus kepinys, neskaičiuojant blynų, su cukinija. Labai patiko. Jau nusimačiau dar du saldžius pyragus su cukinija. Šis pyragas beveik sveikuoliškas - naudojama minimaliai riebalų, o rezultatas tikrai puikus - labai šlapias, purus su traškia cinamonine plutele ir skanutėliais šokolado lašeliais. Cukinijų neras net priekabiausias ieškotojas. Visiems labai patiko. Tiesa, palaikius maišelyje kelias dienas traškioji cinamoninė plutelė sudrėko ir pasidarė tiesiog saldi, kvapni lipni.  Pabaigėme jį valgyti trečią dieną po iškepimo - buvo vis dar skanus, nors, žinoma, skaniausias šviežias. Jei niekada nebandėte kepinių su cukinija - stipriai rekomenduoju.

I mišinys:
50 g šokolado, smulkinto (naudojau juodąjį)
190 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ sodos
125 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

II mišinys:

2 mažų kiaušinių
100 g jogurto
30 g aliejaus

200 g cukinijos (be sėklų, jau sutarkuotos)

Viršui:
1 VŠ cukraus
1/4 VŠ cinamono

Paruošimas:
  1. Viename dubenyje (mažesniame) sumaišome I mišinio produktus. (Miltus persijojame).
  2. Kitame dubenyje (didesniame) išplakame kiaušinius ir sudedame likusius II mišinio produktus. Viską išplakame ir įmaišome tarkuotą cukiniją.
  3. Sausus produktus supilame į dubenį pas šlapius ir šaukštu išmaišome. Nepermaišome! Maišome tik tiek, kol nelieka sausų miltų.
  4. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aš naudojau silikoninę kekso formą, niekuo netepiau, nieko neklojau.
  5. Sumaišome pabarstymui skirtą cukrų ir cinamoną ir apibarstome kepinio viršų.
  6. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 min. Patikriname su mediniu pagaliuku. Jei neapsivėlęs tešla - pakepame dar 5 min. ir traukiame iš orkaitės. Nuo cukinijos kepinys bus labai drėgnas, taigi, yra didelė tikimybė, kad duona neiškeps kaip reikia, todėl geriau pakepti kiek ilgiau. Pasak recepto autorės, šio pyrago perkepti neįmanoma.
  7. Iš formos kepinį išimame tik visiškai atvėsusį.
Skanaus!

Šaltinis: Delfi.lt

8 komentarai:

  1. Aš tokį reikalą irgi kepu:) tik mano šeimyna pyragu vadina, ne duona:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš apskritai keksu pavadinti norėjau, bet būčiau nusikaltusi naujai madai keksus duonomis vadinti :D et, lai būna duona :)
      Kaip pavadinsi - nepagadinsi - skonis vis tiek geras :)

      Panaikinti
  2. Skamba skaniai! Ir jau ne pirmą kartą skaitau apie tokias kombinacijas, bet vat pačiai rankos nekyla kepti :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi kelis metus atsargiai žiūrėjau į kitų eksperimentus :) Bet kai prisireikė sunaikint prapjautą cukiniją, nusprendžiau surizikuoti :) ir dabar kablys nugaroj, jau noriu kepti dar vieną - su daug cinamono. Šitos duonos cinamoninė kepurė man labai patiko :)
      Įsidrąsink ir Tu! :)

      Panaikinti
  3. Oj, kaip mano širdutei gera, kai mėgstamuos foodbloguos randu džiugesius savais receptais! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jie verti pasidžiaugimo! :) Kepiau ir Tavo nesaldų cukinijos apkepą, tik štai foto nepublikuojama :)

      Panaikinti
  4. O man nesigavo tokia graži kaip pas Jus nuotraukoje :( Visa subliuško, na, bet nors ir kepiau 45 min, dar trūko pakepti, nes jautėsi viduryje pyrago toks neiškepusios tešlos skonis, bet šiaip skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti, kad subliuško dėl to, kad neiškepė. Nurodytą receptuose laiką kepimui visada reikia vertinti labai atsargiai. Orkaitės kepa skirtingai. Man persikrausčius į kitą butą pas kitą orkaitę, vieną pyragą kepiau vietoje 60 min. - 45 minutes. Taip kad geriausia pasitikėti medinio pagaliuko testu - jei jau neapsivėlęs - vadinasi pyragas iškepė. O jei dar neiškepė, bet viršus apskrudo - uždengiame folija ir kepame toliau, kol iškeps iki galo :)
      Sėkmės kepant pyragus! :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...