2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Pyragas su ricotta sūriu, kumpiu ir cukinija


Šis įrašas apie tai, kaip iš tinginystės nesilaikant recepto galima atsitiktinai išrasti labai skanų patiekalą. Virtuvės Nuo...Iki... žurnale pamačiau apkepo receptą, kuris mane labai sugundė. Tiesa, jis buvo kepamas keptuvėje, tačiau neabejoju, kad tas pats rezultatas būtų buvęs ir iškepus orkaitėje. Nukrypimas nuo recepto, kuris buvo lemtingas buvo tas, kad aš vietoje to, kad įtrupinčiau ricotta sūrį, kaip nurodyta recepte, jį įplakiau mikseriu (mikserio apskritai nebūtina buvo naudoti). Ir vietoje apkepo ant stalo garavo nuostabiai skanus, minkštas pyragas. Iš karto valgydama sugalvojau, kad kitą kartą kepsiu keksiukus, kurie puikiai tiks pusryčiams, užkandžiams, pasiimti į iškylą ar pan. Nusivežiau likučius pas draugus ir ten jis taip pat sulaukė pagyrų.

Taigi, mums reikės (26 cm skersmens formai):
270 g miltų
2 1/2 AŠ kepimo miltelių
5 kiaušinių
40 g tirpinto sviesto
180 ml pieno
druskos
šviežiai maltų pipirų
250 g ricotta sūrio
1-2 saujelių tarkuoto Džiugo sūrio (čia pridėjau nuo savęs)
saujos šviežių baziliko lapelių (neturėjau-nedėjau)
150 g karšto tūkymo kumpio
1 nedidelės cukinijos

Paruošimas (pagal mane):
  1. Persijojame miltus ir sumaišome juos su kepimo milteliais.
  2. Išplakame kiaušinius su druska. 
  3. Dedame ricotta sūrį ir gerai išplakame.
  4. Įpilame pieną, sviestą, tarkuotą Džiugo sūrį, pagardiname pipirais ir gerai išplakame.
  5. Suberiame miltus ir išmaišome (aš plakiau).
  6. Kumpį supjaustome nedideliais kubeliais, cukiniją supjaustome plonais šiaudeliais, bazilikus susmulkiname ir viską įmaišome į tešlą.
  7. Kepimo indą patepame sviestu. Aš kepiau silikoninėje formoje, taigi tepti nereikėjo ir pilame tešlą. Kitą kartą, kaip minėjau, kepsiu kesiukų formose.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Skanaus!


Šaltinis: Žurnalas Virtuvė Nuo...Iki... 2012 m Nr.3(33)

5 komentarai:

  1. Niam kokia skani idėja! Ypač atšilus orams ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip! Nors kepiau aš jį gal kovą, bet vasarai - iškyloms puikus užkandis :)

      Panaikinti
  2. Tiesa, kokio skerssmens forma naudojai nurodytam kiekiui? Aciu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...