2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Paprastas keksas su kefyru


Keksas užskaitytas! Labai lengvas, drėgnas ir purus. Aš jau pasimečiau tarp visų savo keptų keksų, bet jis tikrai vienas iš geresnių - super lengvai ir greitai sumakaluojamas, bet nuo to tampa dar geresniu, ar ne? 
Beja, nusižengiau savo taisyklei nekeisti originalių patiekalų pavadinimų. Šis keksas originaliai vadinas "Sekretorės keksas". Kadangi man šis pavadinimas nesukėlė jokių emocijų ir visiškai nesuteikė informacijos ar pridėtinės vertės, pavadinimą supaprastinau, tenesupyksta kekso išradėja. 

Taigi, mums reikės:
125 g (3/4 puodelio) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
100 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių
1/2 puodelio kefyro
250 g (2 puodelių) miltų
11 g (~2 nubrauktų AŠ) kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Galima įdėti džiovintų ar šaldytų uogų. Deja, vienas valgytojas mūsų namuose kategoriškai prieštarauja prieš tokius priedus.

puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  2. Po vieną įplakame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  3. Supilame kefyrą ir gerai išplakame.
  4. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
  5. Į plakinį pilame miltus ir išmaišome. Tešla gaunasi gana tiršta.
  6. Jei į keksą dedame džiovintus vaisius, juos pavoliojame miltuose (geriausia paimti kelis šaukštus iš keksui skirtų, ir kiek atlieka miltų nuo voliojimo - grąžinam keksui, taip tikrai neviršysime miltų kiekio).
  7. Kekso kepimo formą, jei ji ne silikoninė, patepame sviestu ir pabarstome miltais, jų perteklių iškratome.
  8. Supilame į formą tešlą.
  9. Kepame iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Aš į pabaigą pridengiau su folija, nes viršus pradėjo degti, o keksas dar nebuvo iškepęs. Ar iškepęs - tikriname su mediniu pagaliuku.
  10. Iš orkaitės išimtam keksui leidžiame pravėsti formoje, galutinai atvėsiname ant grotelių. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!


Šaltinis: Skanus eksperimentai

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...