Kad jau obuolių sezonas ir turiu Obuolių pyragų receptų knygą, tai vis išbandau kokį receptą iš jos. Na o dar pridėjus, kad obuolių pyragai mano mėgstamiausi... Pyragas gavosi skanus, sultingas. Kitoks, dėl graikiškų riešutų.
Taigi mums reikės:
Tešlai:
500 g rūgščių obuolių
100 g sviesto
1/3 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1,5 AŠ cinamono
1,5 AŠ gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
Ant viršaus:
1/2 stiklinės rudojo cukraus
50 g sviesto
2 VŠ grietinėlės
1 stiklinė smulkintų graikinių riešutų
Procesas:
- Aptepui skirtą rudąjį cukrų, sviestą ir grietinėlę supilkite į puodą. Pakaitinkite, kol ištirps sviestas. Įmaišykite riešutus.
- Supilkite mišinį į kepimo formą ir tolygiai paskistykite.
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
- Kambario temp. sviestą išplakite su ruduoju cukrumi. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius.
- Sumaišykit ebirius komponentus ir supilkite į išplaktus kiaušinius.
- Įmaišykite obuolius.
- Sukrėskite tešlą ant riešutų mišinio ir tolygiai paskirstykite.
- Kepti 40 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Jei paviršius pradės pernelyg ruduoti, uždemkite folija.
- Iškepus, palaukite, kol pyragas atvės ir tik tada apverskite ant lėkštės.
Šaltinis: Žurnalo Mano namai receptai: Obuolių pyragai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą