2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Varškės apkepas



Šis varškės apkepas tiesiog tirpsta burnoje, purus ir lengvas kaip debesėlis. Ir net tik, kad vertas dėmesio, bet sakyčiau netgi privalomas išbandyti. 




Taigi, mums reikės (skliaustuose pateikti kiekiai, naudojant 500 g varškės):
4 VŠ (6 VŠ) manų kruopų
1/2 puodelio (3/4 puodelio) pieno
300 g (500 g) varškės - su pusriebe skaniau (išbandyta!)
2-3 VŠ riebios grietinės (pridedu nuo savęs, kai naudoju birią varškę)
2 (3) kiaušinių 
3 VŠ (4 1/2 VŠ) cukraus
1 VŠ (2 VŠ) romo
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Užmerkiame piene manų kruopas.
  2. Blenderiu išsukame varškę kartu su cukrumi, druska ir kiaušinių tryniais tol, kol neliks varškės gumulėlių.
  3. Supilame į varškės masę išbrinkusius manus ir romą.
  4. Išplakame baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
  5. Kepimo formą ištepame sviesetu, pabarstome manais ir supilame tešlą. Kai kepu apkepą iš 500 g varškės, kepu 22 cm skersmens atsegamoje torto formoje.
  6. Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40-50 minučių. Išjungus orkaitę, praveriame duris ir leidžiame apkepui truputį atvėsti orkaitėje. 
Skanaus!


Jei netyčia šio apkepo liktų kitai dienai, supjaustykite jį juostelėmis ir pašildykite keptuvėje. Pasaka!




Šaltinis: Saulėta virtuvė

2 komentarai:

  1. Labai gardus apkepas iškepė. Dėkui!
    Aušra

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ir Jums už atsiliepimą :)
      Šia apkepas mūsų mėgstamiausias! :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...