2010 m. gegužės 5 d., trečiadienis

Rūgštynių sriuba

Pagaliau atėjo pavasaris ir galima pasidžiaugti šviežiomis daržo gėrybėmis. Šiandien mama atvežė rūgštynių, tai jų ir ėmiausi. Rūgštynių sriuba viena mano mėgiamiausių.

Taigi mums reikės:

Trijų saujų rūgštynių

200 g rūkyto kumpelio ar dar skaniau – palendricos (atsiprašau gerbiami kalbininkai, nežinau kaip pavadinti ją lietuviškai)

2 bulvių

2 kiaušinių

Lauro lapelių

Kubelio sultinio

Druskos


Procesas:

Supjaustyti kumpį ir pavirti 15 minučių.

Nuplikyti supjaustytas rūgštynes. Nuplikyti reikia dėl to, kad neliktų kartumo. Mane taip mokė mama J

Sudėti į puodą supjaustytas bulves, lauro lapus, sultinio kubelį ir pavirti 5 min. Bulves reikia dėti prieš rūgštynes, kad būtų minkštos, nes įdėjus po jų, nuo rūgšties – sukietės.

Sudėti rūgštynes ir pavirti dar 3-5 min.

Paragauti ar netrūksta druskos, jei taip – įdėti.

Išplakti kiaušinius ir supilti maišant į puodą. Palaukti kol užvirs. Kiti labiau mėgsta kai kiaušinis supjaustomas virtas, bet man skaniau taip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...