Šis pyragas iš tiesų labai skanus. Draugas, atvažiavęs pas mus į svečius, , kirsdamas šį pyragą ir imdamas dar vieną ir dar vieną gabalėlį, po sočios vakarienės pasakė „Nesotus jis kažkoks“ (...ir dar vieną gabalėlį...), manau tai daug ką pasako. Tikrai rekomenduoju. Na ,o receptą radau čia.
Taigi mums reikės:
100 g sviesto
120 g cukraus
1,5 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
100 g maltų lazdyno riešutų
100 g tarkuoto juodojo šokolado
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
450 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)
120 g cukraus
1,5 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
100 g maltų lazdyno riešutų
100 g tarkuoto juodojo šokolado
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
450 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)
Paruošimas:
- 1. Į išsuktą sviestą įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
- 2. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudedame į sviestą ir išmaišome.
- 3. Tešlą supilame į kepimo formą (ji turėtų būti apie 26-28 cm skersmens).
- 4. Vyšnias paskleidžiamee ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspaudžiame.
- 5. Kepame iki 175 - 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą