2024 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Makaronai su jautienos steiku ir pesto

 


Nuostabiai skanus ir labai lengvai ir greitai paruošiamas patiekalas. Pirmą kartą jį gaminau, kai vyras nepakankamai užkėlė temperatūrą Kamado kepsninėje ir vienas kepsniukas liko žalias. Pritaikiau šaldytuvo turiniui ir taip karališkai skaniai pavalgėme, kad nemoku apsakyti. Kitus kartus gamindama šį patiekalą preteksto neieškojau, nes skanu be konkurencijos!




Taigi, mums reikės (2 porcijoms):
1 steiko
makaronų Penne

2 česnako skiltelių
250 g vyšninių pomidoriukų
100 g pesto

pateikimui
gražgarsčių

Paruošimas:
  1. Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio - al dente.
  2. Keptuvę įkaitiname su šaukštu alyvuogių aliejaus arba ghee sviesto.
  3. Kepsnį gerai pagardiname druska ir pipirais iš abiejų pusių ir apkepame keptuvėje po 2-3 minutes kiekvieną pusę. Kepimo laikas labai priklauso nuo kepsnio storio.
  4. Kepsnį išimame į lėkštę ir uždengę folija paliekame pailsėti, kol pasiruošime visa kita. 
  5. Į tą pačią keptuvę pilame dar šaukštą aliejaus ar ghe sviesto. 
  6. Išspaudžiame į keptuvę česnaką, iš karto ten pat beriame per pusę perpjautus pomidorus ir kelias minutes pakaitiname, kol pomidorai šiek tiek suminkštės.
  7. Suberiame į keptuvę makaronus, dedame pesto, viską išmaišome.
  8. Padaliname makaronus į lėkštes, įmaišome ar ant viršaus dedame gražgarstes bei plonai supjaustytą steiką. 
Skanaus!



Šaltinis: your ultimate menu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...