Šią focaccia kepiau prie nuostabiai skananių, orkaitėje keptų daržovių ir halloumi sūrio. Derėjo puikiai. Dviračio neišradinėjau, tešlai paruošti naudojausi receptu, kaip ir recepte Focaccia su karamelizuotais svogūnais, kriaušėmis ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu (niam!), tik vietoje visų pagardų apsiribojau rozmarinu ir druska. Tiko tobulai!
Beja, kaskartą pildama tešlą į kepimo indą aš vis suabejoju, ar įmanoma ją užminkyti rankomis, nebent išmaišyti šaukštu, nes tešla gaunasi gana skysta.
Taigi, mums reikės (22x33 cm kepimo formai):
Tešlai:
1 puodelio kambario temperatūros vandens
1 AŠ druskos
1/2 AŠ medaus
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
300 g (2 1/2 puodelio) miltų, naudojau 550 D tipo
1 AŠ sausų mielių (pgl receptą 7 g, bet tikrai tiek nereikia)
1/2 AŠ džiovintų česnakų granulių
Užbaigimui:
3-4 VŠ alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos dribsnių (aš naudojau stambią jūros druską)
rozmarino lapelių/spygliukų
Paruošimas (aš tešlą ruošiau duonkepėje):
- Dubenyje sumaišome vandenį, medų ir mieles bei paliekame mieles aktyvuotis 5 minutėms.
- Įsijojame miltus, lengvai išmaišome; įpilame aliejų ir vėl išmaišome. Pagal tešlos skystumą aš maišymu ir apsiribočiau.
- Tešlą dar apglostome aliejuotomis rankomis ir paliekame pakilti 1 valandai kambario temperatūroje arba šaldytuve nuo 8 iki 24 val.
- Kol tešla kyla, pasiruošiame įdarą. Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais ir pakepiname su šaukštu aliejaus ant vidutinės kaitros 10 minučių kol suminkštės. Užberiame cukraus, išmaišome, uždengiame ir vis pamaišant pakepiname dar 10 minučių, kol gražiai parus.
- Įpilame į kepimo formą šiek tiek aliejaus, supilame tešlą ir aliejuotomis rankomis paskirstome po kepimo formą. Paliekame pakilti. Jei kildinome šiltai, užteks 20 min., jei šaltai - galima palikti ir valandai.
- Pakilusią tešlą pirštais tankiai subadome iki pat dugno, kad gautųsi duobutes, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska ir rozmarinais.
- Kepame iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėj 20 minučių, kol skaniai paruduos.
Skanaus!
Šaltinis: food&wine
Prieš 1 metus: Aviečių uogienė su žaliosiomis citrinomis ir imbieru
Prieš 2 metus: Vištienos paketėliai su bulvėmis
Prieš 3 metus: Tarta su pomidorais ir varške
Prieš 4 metus: Kalafiorų ryžiai su rytietiška gaidele
Prieš 5 metus: Omletas su pomidorais ir mozzarella
Prieš 6 metus: Šviežių daržovių salotos su krevetėmisPrieš 7 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 8 metus: Makaronai su pesto ir pomidorais
Prieš 9 metus: Tiramisu su baltuoju šokoladu
Prieš 10 metų: Ant grotelių keptos dorados ir daržovės
Prieš 11 metų: Traiškytos šviežios bulvytėsPrieš 12 metų: Raudonųjų serbentų pyragas
Prieš 13 metų: Marmurinis kondensuoto pieno keksas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą