2018 m. gegužės 4 d., penktadienis

Nekeptas vaflių tortas arba vaflinis tinginys


Šis skanėstas iš mano vaikystės. Jei reikėtų pasirinkti, kas skaniau: ar tinginys, ar šis vaflinis tinginys, nežinočiau ką ir pasirinkti. Gal dėl to, kad jiems abiems naudojama ta pati pertepimo/sumaišymo masė iš kondensuoto pieno, sviesto ir kakavos. Šis saldumynas dar didesnis tinginio variantas, nes jam net nereikia sulaužyti sausainių. Vaikystėje vieną sluoksnį viduryje pertepdavome abrikosų uogiene - būdavo tobula! Mano šeimynykščiai šiai "razinkai" tikrai nepritartų, tad jo neįtraukiau, bet jei Jūs mėgstate - būtinai pabandykite! nebūtinai su abrikosų uogiene. Tiktų bet kuri, kurią mėgstate, kuri dera su šokolado skoniu ir jį papildo.

P.S. Šį desertą drąsiai paruoštų ir vaikas. Tad tai galėtų puikus saldėsis prie mamos kavos šį sekmadienį ;)




Taigi, mums reikės:
400 g kondensuoto pieno
180-200 g sviesto
2-5 VŠ kakavos (kuo daugiau kakavos, tuo tinginys kartesnis ir, bent jau man, skanesnis)

vaflių lakštų (aš sunaudojau 5 stačiakampius 16x30 cm lakštus)

Neprivalomi ingredientai (vienas ar du iš išvardintų):
2 VŠ romo
2 AŠ tirpios kavos

Paruošimas:
  1. Puode ant ugnies ištirpdome sviestą, kakavą (sausi produktai tirpintame svieste lengvai išsimaišo). Išmaišome.Supilame kondensuotą pieną, 
  2. Kaitiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišome. Paverdame. Kuo ilgiau virsime, tuo tirštesnė masė bus. Aš verdu ilgai, kakavos masė sustingusi būna kieta, karamelizuota.
  3. Jei yra noras įdedame neprivalomus ingredientus. Išmaišome.
  4. Patiesiame ant darbastalio maistinės plėvelės juostą, kurios užtektų suvynioti būsimam tinginiui.
  5. Dedame vieną vaflio lakštą, šaukšto pagalba pilame ant jo pasiruoštą kakavinę masę. Truputį paskirstome, paliekame apie 1 cm kraštus neapteptus, nes iki jų ir taip atkeliaus masė, tinginį paspaudus.
  6. dedame antrą vaflį, truputį paspaudžiame ir vėl pilame kakavinę masę. Tą patį kartojame, kol sunaudojame visą kakavinę masę.
  7. Suvyniojame tinginį į maistinę plėvelę ir truputį paspaudžiame, kad dingtų oro tarpai ir įdaras vienodai pasiskirstytų. Paliekame šaldytuve bent 3 valandoms, o geriausiai per naktį.
  8. Sustingusį tinginį galima aplieti pasiruoštu šokoladiniu glajumi ir pabarstyti norimais pabarstukais. Man ir be šio sluoksnio buvo be galo skanu (ir taip, patingėjau).
Skanaus!







Prieš 1 metus: Kakavinis varškės pyragas
Prieš 3 metus: Mieliniai vafliai
Prieš 5 metus: Braškių ir kefyro desertas
Prieš 6 metus: Kavos panna cotta
Prieš 7 metus: Tiramisu
Prieš 8 metus: Bezdžionių duona

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...