2017 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis

Pomidorai savo sultyse


Prieš du metus su mama bandėme du pomidorų konservavimo savo sultyse receptus. Šį ir dar vieną, kai pomidorai kaitinami jau stiklainiuose. Ragaudama negalėjau apsispręsti, kuris variantas man skanesnis. Vieną kartą atrodė, kad čia aprašytąsis, kitą - pomidorai su papildomu česnakų ir pipirų prieskoniu. Jei atvirai - abu labai geri, tad rinkitės pagal širdžiai artimesnį ruošimo metodą. Na, o rezultatą - konservuotus pomidorus galėsite skanauti žiemą ir džiaugtis: tiek kaip garnyrą, tiek naudoti lazanijai, spaghetti bolognese, baklažanų ir pomidorų apkepui ir panašiems. Mes likome sužavėti. 

Taigi, mums reikės (kiekis 1 litrui, dauginkite atitinkamai iš tiek kartų, kiek turite pomidorų ir poreikio):
1 l pomidorų (taip, nekažin koks mato vienetas, būtinai patikslinsiu prie progos)
1 AŠ (kupino) druskos
1 AŠ cukraus

Paruošimas:
  1. Nulupame pomidorų odelę: viršūnę įpjauname kryžmai, panardiname juos minutei ar trumpiau į verdantį vandenį, po to į šaltą ir tada pomidorų odelės atsiskiria labai lengvai.
  2. Sutvarkytus pomidorus dedame į puodą, beriame cukrų, druską, gerai permaišome ir paliekame porai valandų.
  3. Puodą užkaičiame, užverdame ir išpilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame ir surikiuojame apverstus. Užklojame šiltai, kad šiluma kuo ilgiau laikytųsi. 
Skanaus!


Šaltinis: www.delfi.lt


Prieš 1 metus: Pomidorų ir fetos salotos
Prieš 2 metus: Ledai sausainyje
Prieš 3 metus: Ryžių pudingas
Prieš 4 metus: Skrebučiai su medumi

3 komentarai:

  1. Jei čia buvo klausimas kaip pamatuoti litrą pomidorų, tai kaip rašiau savo recepte - tereikia žinoti puodo litražą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pomidorai ir kitos daržovės paprastai renkami/perkami ne litrais. :) manau ir ežiui aišku, kad pomidorų reikės tiek, kiek tilps į numatytą talpą :)

      Panaikinti
  2. Puikus receptas. Išbandžiau prieš porą metų, gerai gavosi, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...