2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Aguoninis tortas su baltojo šokolado pertepimu ir avietėmis

Mano mama sako, kad su Naujais metais galima sveikinti iki Trijų karalių. Skubu pargrįžti į tinklaraštį ir visus, kurie karts nuo karto užsuka pas mane į svečius, sveikinu su atėjusiais 2014 metais ir...

linkiu visiems harmonijos su savimi ir viskuo, kas jus supa, 
dalintis savo meile, šiluma ir džiaugsmu su kitais, tuomet jie pas jus sugrįš su kaupu!


Ta proga vaišinu tortu, kurį kepiau šv.Kalėdoms. Turiu pasakyti, kad jis tikrai puikus! Aš nesu didelė balto šokolado gerbėja, bet čia jis tiko puikiai. Aš šokolado naudojau mažiau, nei nurodo originalus receptas, tad jo skonis buvo labai subtilus ir neįkyrus. Pats kremas, kaip bebūtų neįtikėtina, buvo labai lengvas, gaivus ir visiškai neatrodė riebus. Tortą puošiau avietėmis, kurios labai tiko ir savo rūgštele subalansavo skonį. Manau, čia labai tiktų bet kokios uogos su lengva rūgštele. Mano vyriškis beskanaudamas šį tortą prasitarė, kad drąsiai jį galiu įtraukti į top'us (nors šiaip nėra didelis tortų mėgėjas), tad neabejotinai šis tortas bus kartojamas ir nebūtinai per Kalėdas!

Taigi, mums reikės (18 cm skersmens tortui):
Biskvitui:
3 kiaušinių (baltymai atskirti nuo trynių)
75 g cukraus pudros
125 g aguonų
1 VŠ maltų riešutų (naudojau migdolus)
60 g miltų
1 VŠ kukurūzų krakmolo
1/2 AŠ kepimo miltelių

Kremui (pakanka tik pertepimui, norint, kad užtektų ir šonams, reikėtų papildomai pridėti maždaug pusę tiek produktų):
150 g baltojo šokolado (aš naudojau 100 g) manau, kad su 150 man būtų buvę per saldu
250 g grietinėlės
poros šaukštų abrikosų uogienės (nenaudojau)

Sulaistymui:
apelsinų sulčių

Paruošimas:
  1. Biskvitui baltymus išplakame iki standumo, po šaukštą plakant supilame cukraus pudrą.
  2. Tebeplakant po vieną sudedame trynius ir po kiekvieno paplakame, kol nebesimatys trynio pėdsakų.
  3. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo miteliais bei įsijojame į kiaušinių masę.
  4. Suberiame maltus riešutus ir aguonas bei mentele atsargiai, vis užkabinant iš apačios viską išmaišome.
  5. Atsegamos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą ir išlyginame paviršių.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių (kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus).
  7. Išimti iš orkaitės ir mesti ant žemės iš pusmetrio aukščio. Ką tai duoda nežinau :) Prieš tai esu mėčiusi dar vieną tortą :)
  8. Kremui baltą šokoladą dedame į karščiui atsparų indą, o jį dedame ant puodu su vandeniu pastatytu ant viryklės. Kad šokoladas nepavirstų į gličią košę ir lengviau išsimaišytų, betirpdydama įpyliau pora šaukštų grietinėlės. Ištirpusį šokoladą praaušiname.
  9. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir po šaukštą įmaišome ją į ištirpintą šokoladą.
  10. Surenkant tortą biskvitą supjaustome į 4-5 dalis. Man, tiksliau mano vyriškiui šiaip ne taip pavyko supjaustyti į 4. 
  11. Dedame pirmą biskvito lakštą į tortinę (man taip paprasčiau surinkti tortus ir būnu tikra, kad jis nesigaus šleivas), sulaistome apelsinų sultimis ir tepame kremą. Taip sloksniuojame, kol baigiasi biskvitai ir kremas (jei darėte kremo daugiau - jo reikėtų pasilikti ir šonams aptepti). 
  12. Papuošimui pasirinkau paprastą sprendimą - stirtą aviečių ant viršaus. Manau, kad uogos ir tarp biskvito sluoksnių būtų labai į temą.
Skanaus!



Šaltinis: Aguonėlės blog'as

P.S. Nežinau kodėl, bet jau trečius metus iš eilės Naujųjų metų išvakarėse aš nei iš šio nei iš to užsimanau Panna Cottos. Šiais metais manoji panna cotta buvo super paprasta, bet nepaisant paprastumo nuostabiai skani. Gaminau elementariai ir nebežiūrėdama į receptus, nes viskas labai elementaru - užverdame lygiomis dalimis pieno ir riebios grietinėlės, vanilinio cukraus bei cukraus pagal skonį, atvėsiname ir sumaišome su išbrinkinta ir ištirpinta želatina atitinkamam kiekiui skysčio. Paliekame sustingti šaldytuve ir valgome su trintomis uogomis. Mes valgėme su braškėmis.

5 komentarai:

  1. Aš per kiekvienas šventes užsimanau žėlė - ir man atrodo, kad jei mama nepagamintų žėlė torto, šventės prarastų dalį savo žavesio :) P.S.: labai pavėluotai su Naujais metais :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū!!!
      Aha, žele tortas irgi gera \i :)

      Panaikinti
  2. o čia su tuo metimu torto Jūs tikrai?planuoju savaitgalį kepti,bet suabejojau...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kuo rimčiausiai :) Jau antrs kartas kai biskvitą mėtau. Nežinau ką tai duoda gero, bet blogo tikrai nieko nenutinka. Taikykit ant kokio kilimėlio, tai minkščiau kris, bus mažiau baisu :)
      Skanaus torto!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...