Šiomis salotomis maitinausi pusę vasaros - dar vieni mano pietūs dėžutėje - man jos labai patiko, be to, iki šiol tai buvo vienintelis man žinomas būdas, kaip panaudoti baklažanus (dabar sužinojau dar vieną puikų būdą - baklažanų ir pomidorų troškinį).
Šių salotų idėją nusižiūrėjau knygoje "Beatos virtuvė", bet finale iš Beatos recepto liko tik avinžirniai ir baklažanas...
Taigi, mums reikės (2 porcijoms):
1 baklažano
provanso žolelių
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus
150 g avinžirnių
2 didelių pomidorų
2 agurkų
svogūnų laiškų
fetos
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus
Paruošimas:
- Avinžirnius užsimerkiame iš anksto - mažiausiai prieš 12 valandų.
- Baklažanus supjaustome centimetro storio griežinėliais, kuriuos perpjauname per pusę.
- Baklažaną išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, pašlakstome alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, druska, pipirais, Provanso žolelėmis.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusius atvėsiname.
- Išmirkusius avnžirnius nuplauname, užpilame šaltu vandeniu ir verdame apie valandą ant nedidelės ugnies. Virimo laikas prilkauso nuo mirkymo trukmės. Svarbiausia avinžirnių nepervirti, kad nepavirstų į košę.
- Išvirusius avinžirnius pilame į kiaurasamtį ir paliekame nusivarvėti ir atvėsti.
- salotoms sluoksniuojame avinžirnius, smulkintus pomidorus, agurkus, fetą, baklažanus ir smulkintus žalumynus. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu ar citrinos sultimis jei yra poreikis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą