2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Karamelizuoti kiaulienos sprandinės kepsniai


Rimtas patiekalas. Ir labai skanus, turiu pasakyti! Manasis įvertino labai teigiamai - sakė, kad tik dažniau! Man asmeniškai patiko  skonis, kurį suteikė cukrus. Pagamintas padažas suteikė papildomo žavesio. Tik man jo gavosi stipriai per daug. Aš kadangi naudojau jau supjaustytus kepsnius, tai jie buvo gal kiek storoki, o gal aš pabijojau perkepti, bet prie kaulo norėjosi, kad mėsytė būtų labiau iškepusi. Bet čia techninis nesklandumas - esmė - tikrai teisingas patieklas mėsos mėgėjams.

Taigi, mums reikės:
Kepsniams:
4 kiaulienos sprandinės kepsnių (manieji buvo su kaulu)
druskos
džiovinto česnako granulių
1 VŠ rudojo cukraus

Padažui:
3 skiltelių česnako
1 AŠ cukraus
4 AŠ acto (naudojau baltojo vyno actą)
2 AŠ alyvuogių aliejaus
1/2 stiklinės virinto vandens
1/2 AŠ druskos
pipirų

Paruošimas:
  1. Kepsnius pagardiname druska, česnakų granulėmis ir paliekame įsiskonėti 2 valandoms.
  2. Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus, tiek, kad padengtų dugną ir tolygiai pabarstome cukrų.
  3. Kai cukrus pradės lydytis, dedame kepsnius ir kepame iš abiejų pusių po 6-7 minutes.
  4. Padažui česnakus išspaudžiame ir sumaišome su likusiais ingredientais.
  5. Kepsnius patiekiame su padažu ir norimu garnyru.

Skanaus!


Šaltinis: Oditėlės blogas

4 komentarai:

  1. be galo džiugu skaityti, kad patiko vyrui, juk jų mėsiškų patiekalų įvertinimas laabai svarbus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taigi, taigi :) Jam geriau toks kepsnys, nei eilinis pyragas :) Ačiū už receptą, jis tikrai puikus! :)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. :) mano vyras irgi taip įvertino :) Ačiū, kad pasidalinote savo įspūdžiais, man labai smagu tai skaityti :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...