2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Varškės-moliūgo apkepas


Labai ir labai skanus apkepas. Be to dar ir sveikas. Mano vyrai jį įvertino puikiai, kad vienas iš ingredientų - moliūgas nesuprato, bet iš spalvos spėjo, kad aš ir vėl paruošiau klastą. Didysis tai įvertino labiau kaip desertą, nei kaip vakarienę, o mažasis valgė ir nesuko galvos dėl klasifikavimo.

Taigi, mums reikės:
Varškės masei:
370 g varškės
2 kiaušinių
3 VŠ manų kruopų
3,5 VŠ cukraus
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
razinų, džiovintų vyšnių ar spanguolių (naudojau pastarąsias)

Moliūgo masei:
2 kiaušinių
2-3 VŠ manų
3 VŠ cukraus
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Varškę pertrinameper sietelį arba blenderio pagalba, kad neliktų gumulėlių.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  3. Įmaišome pertrintą varškę, manus ir razinas.
  4. Moliūgo masei skirtus kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska. 
  5. Įmaišome moliūgo tyrę ir manus.
  6. Kepimo formą, jei ji ne silikoninė, patepame sviestu. Aš kepiau silikoninėje kekso su skyle formoje.
  7. Pilame 1/3 moliūgo masės, lengvai paskirstome.
  8. Pilame 1/2 varškės masės ir tolygiai paskirstome.
  9. Ant viršaus toliau sluoksniuojame 1/3 moliūgo masės, 1/2 varškės masės ir likusi dalis moliūgo masės.
  10. Kadangi varškė sunkesnė ir tirštesnė už moliūgo masę, tai apkepas pats grašiai susisluoksniuos ir susimaišys.
  11. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Aš proceso viduryje apkepą pridengiau su  folija, nes viršus pradėjo per daug ruduoti, nors apkepas dar nebuvo iškepęs.
Skanaus!

Šaltinis: Nidos receptai

28 komentarai:

  1. Gaila, kad nepasirode sitas receptukas pries kokia savaitele, padariau moliugu sriuba ir teko ispilti, taip megdavom ir nesuvalgem, o dar ir gavau suprast, kad jau nusibodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. uuu tikrai gaila. dar labiau gaila, kad aš šitą apkepą gal prieš tris mėnesius kepiau... ech

      Panaikinti
  2. Super! aš gi prisidariau prisisaldziau moliugu tyres ir ka tu manai... dar pilnas stalcius josios :D reiks būtinai išbandyti, o ir tyre bus sėkmingai vartojama :) nes jau sąžinė griaužia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. apkepo gabaliukas - atrodo kaip liūdno žmogeliuko veidas :) ir dar apatinė dalis - širdelės forma - fainiai atrodo ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) kai norėjau fotografuoti, pastebėjau tą liūdną veidelį, ir ieškojau linksmesnio pjūvio, bet neradau, tai pagalvojau, kad širdelė atpirks liūdesį, nes apkepas tikrai skanus buvo :)

      Panaikinti
  4. Vilmut, puiki idėja ir labai skanios nuotraukos (anokia čia jau ir naujiena ape tas nuotraukas). Mes su Reda kaip susitarusios - mano šaldiklyje irgi guli moliūgų tyrė ir prašosi suvalgoma.
    Jau receptas rašomas į "greit gamint planuojamų" sąrašą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komplimentą! Labai labai! :) Liūdnai dabar žiūriu į šitas foto, nes nebuvau pasiekusi tokio lygio, kad galėčiau didžiuotis. O kai pradėjau dirbti, tai foto iš "įvykio vietos" visai neskanios...

      Panaikinti
  5. Vilmut, galiu paguosti - man su savo nuotraukomis tai tik krūmuose slėptis (gerai, kad jie jau sužialiavę - vis drąsiau :D)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano miela, aš Tau kažkada rašyti ketinau, kad pasidalintum savo pamokymais, kaip gražiai fotkinti, nes man Tavosios nuotraukos labai skanios ir gražios, o Tu čia tiap save nuvertini :)

      Panaikinti
  6. Kepiau šį apkepą - labai, labai skanus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super, kad patiko! Labai džiaugiuosi ir labai šaunu, kad dalinatės!

      Panaikinti
  7. Vakar isbandziau, galiu pasakyti tik tiek:
    Aciu uz nuostabu recepta! :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į sveikatą! Mano širdis džiaugiasi, kad patiko :)

      Panaikinti
  8. Vakar kepiau, labai patiko! Tikrai kepsiu vėl!
    Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  9. puikus, nuostabus, nepakartojamas, kepu labai dažnai, pasiruošiau žiemai daug moliūgų tyrės...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Super! ir ačiū, už priminimą, aš praėjusį sezoną, kažkodėl nekepiau.. turiu dar tyrės, reikia ištaisyti klaidą :)

      Panaikinti
  10. o as nesupratau KAS TA moliugu tyre :( cia sutarkuojama ar spaudziama ? Kaip ja pasigamint

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taikli pastaba! Ačiū! Įdėjau veikiančią nuorodą ant "moliūgų tyrės". Ją tikrai labai nesunku pagaminti :) Skanaus apkepo!

      Panaikinti
  11. ar nereikia moliūgo tyrės nusunkti, ta prasme ar nebus per skysta? PAsidariau vakar moliūgo tyrės, noriu šeimynai apkepą kepti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš nedėjau - kiaušiniai ir manų kruopos masę sutvirtina. Aišku su sąlyga, kad Jūsų moliūgų tyrė ne vandenėlis :)

      Panaikinti
    2. T.y. norėjau parašyti - nesunkiau. Dėjau tokią, kokia gavosi iškepus ir sutrynus moliūgą.

      Panaikinti
  12. Ačiū, už atsakymą. Kepsiu būtinai šį apkepą. Tikiuosi gausis toks pat skanus ir gražus. Ir pabandysiu kad šypsotųsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Puikiai pavyko :) Naudojau 0,5 kg varškės, kad neliktų pakelyje keli šaukštai, taip pat į moliūgus truputį daugiau manų įdėjau, nes masė atrodė per skysta. Stebėsis vyras, kaip dviejų spalvų apkepas gavosi, nes jam tas mistika atrodo :))) Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. čia ir yra smagiausia dalis - "prakišti" konservatyviems valgytojams maistą, kurio jie įnirtingai kratosi, bet paragavę - džiūgauja, kaip skanu :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...