2012 m. kovo 6 d., antradienis

Maltos mėsos pyragas su rikota


Kai pamačiau žurnale nuotrauką, supratau, kad noriu. Kai ištraukiau iš orkaitės, vaizdas buo kiek kitoks - žurnale sūrio atrodė kur ne kur pabarstyta, o pas mane toks dosnus ištisas sluoksnis. Gal kad naudojau ne įprastą ricottą, o lietuvišką produktą "varškė kepiniams, rikota". Pagalvojau, kad šakės, nesąmonę padariau. Bet rezultate pavalgėme fantastiškai skanią vakarienę. Sūrio sluoksnelis subalansuoja skonius ir gaunasi švelnus, tačiau turtingas skoniu ir labai gardus patiekalas. Gavau padėką :)
O foto, kaip visada...kitos dienos.... Skanesnės būtų tos pačios dienos, bet buvo tamsu, o ir komentarai "pirma valgyt duok, paskui fotografuok" neįkvepia...

Taigi, mums reikės:
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
2 morkų
2 salierų stiebų
4 didelių pievagrybių (pridėjau nuo savęs)
saujos šaldytų žaliųjų žirnelių (pridėjau nuo savęs)

750 g maltos mėsos
1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (aš naudojau mamos konservuotus savo sultyse)
2 VŠ Vusterio ar sojos padažo
druskos, šviežiai maltų pipirų
džiovintų česnako granulių (įžėriau nuo savęs)
400 g Vilkyškių "Varškės kepiniams, rikotos" (pgl receptą - 500 g ricotta sūrio)
2 kiaušinių
šakelės šviežių raudonėlių (neturėjau, įbėriau Provanso žolelių mišinio)
100 g mocarelos sūrio

Paruošimas:
  1. Aliejuje pakepiname smulkintą svogūna, kol jis suminkštės.
  2. Į keptuvę suberiame tarkuotas morkas, smulkintus saliero stiebus, pjaustytus pievagrybius ir kepiname kol suminkštės daržovės.
  3. Sudedame maltą mėsą ir kepiname nuolat maišant, kol mėsa bus biri ir vienodai apkepusi.
  4. Supilame konservuotus pomidorus, Vusterio padažą, žirnelius, druską, pipirus. 
  5. Pakaitiname, kad užvirtų ir troškiname apie 15 minučių, kad nugaruotų skystis ir sutirštėtų padažas.
  6. Suberiame mėsą į kepimo indą.
  7. Rikotą, kiiaušinius ir mocarelos sūrį išmaišome, pagardiname druska, pipirais ir raudonėliais.
  8. Tolygiai paskleidžiame ant mėsos.
  9. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje api e25-30 min.
  10. Patiekiau su orkaitėje keptomis bulvėmis su kmynais (kepė tuo pat metu) ir šviežių daržovių salotomis. Labai skanu!
Skanaus!


Šaltinis: Žurnalo "Virtuvė Nuo...Iki..." 2012 m Nr. 3(33)

6 komentarai:

  1. O man kaip tik atrodo super kai tokia plutelė užsidėjo...atrodo skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, mieloji! :) Iš tikro, tai ten buvo tik pirmo įspūdžio išgastis, bet paskui tai buvo laaaabai skanu. Tas sūrio sluoksnelis labai derėjo su mėsa. Man net skaniau buvo už piemenų pyraą, kurį labai mėgstu :)

      Panaikinti
  2. kaip idomu! tikrai isbandysiu pasitaikius progai, atrodo puikiai!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, kaip ačiū, Ilona už gerą įvertinimą! Dėjau receptą nes labai skanu, jau nepaisiau ir pobaisės foto :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...