Jau tapusi mano Naujametinio vaišių stalo žanro klasika - želė. Aš ir vėl atsilikusi metų metais nuo tendencijų ir tik dabar (2020-ųjų išvakarėse, taip, čia - pernykštis desertas) pasigaminau alkoholinę želė. Jų būna visokių - ir su putojančiu vynu, ir su tiesiog vynu, su degtine, viskiu, tekila ir t.t. ir pan. Manoji žele - su sidru. Turiu pasakyti, kad desertas nenuvylė, veikiau atvirkščiai - labai patiko. Indą gausiai užpildžiau uogomis, tad buvo ir gaivu, ir labai skanu.
Na ir, žinoma, sveikinu su artėjančiais 2022-aisiais ir linkiu, kad jie būtų sūkmingi, laimingi, kupini atradimų ir gerų įspūdžių!
Taigi, mums reikės (~5 porcijoms):
0,33 l sidro (naudojau obuolių)
1 VŠ cukraus
želatinos, skirtos 300 ml skysčio (skaitykite instrukciją ant pakelio, jos labai skirtingos)
200 g braškių
saujos aviečių
saujos šilauogių
1 mandarino
Paruošimas:
- Želatiną paruošiame pagal instrukciją ant pakelio. Dažniausiai tai būna užmerkti vandenyje tam tikram laikui, ištirpinti (bet ne užvirti!).
- Sidrą pilame į puodą, beriame cukrų ir ant nedidelės kaitros pakaitiname, kol ištirps cukrus. Neperkaitiname, nes išgaruos visas alkoholis (čia jei svarbu, kad jie kažkiek liktų).
- Į sidrą supilme tirpintą želatiną ir paliekame pravėsti.
- Į indą (-us), kuriuose ruošime želė, supjaustome pasirinktas uogas ir vaisius.
- Užpilame pasiruoštu sidru ir dedame į šaldytuvą sustingti.
- Tiekiame tiesiog taip arba su plakta grietinėle.
Skanaus!
Prieš 1 metus: Panna Cotta su kava
Prieš 8 metus: Aguoninis tortas su avietėmis ir baltojo šokolado kremu
Prieš 9 metus: Panna cotta putėsiai su kiaušininiu likeriu
Prieš 10 metus: Aguonų pyragas
Prieš 2 metus: Dryžuota apelsinų ir aviečių želė
Prieš 3 metus: Tortas "Snickers"
Prieš 4 metus: Tortas "Tiramisu"
Prieš 5 metus: Imbieriniai sausainiai
Prieš 6 metus: Trijų šokoladų tortas
Prieš 7 metus: Naminė NutellaPrieš 8 metus: Aguoninis tortas su avietėmis ir baltojo šokolado kremu
Prieš 9 metus: Panna cotta putėsiai su kiaušininiu likeriu
Prieš 10 metus: Aguonų pyragas
Prieš 11 metų: Cinamono bandelių pyragas