Taigi, mums reikės:
500 g maltos jautienos
2 vidutinių svogūnų
3 skiltelių česnako
2 skardinių po 400 g konservuotų pomidorų (naudojau naminius)
2 AŠ rudojo cukraus
1 AŠ džiovintų itališkų prieskonių žolelių (bazilikai, raudonėliai, rozmarinai, mairūnai)
2 lauro lapų
druskos, pipirų
2-3 puodelių sultinio (naudojau kubelį+vandenį)
200 g lazanijos (sulaužytų) arba kitokių makaronų
Patiekimui:
200 g ricotta sūrio
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
Paruošimas:
- Keptuvėje (aš viską dariau emaliuotame ketaus puode) įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname jautieną.
- Į keptuvę pas mėsą beriame smulkintus svogūnus ir pakepiname, kol nuskaidrės.
- beriame česnaką ir pakepiname pusę minutės.
- Jei kepinome viską keptuvėje, perpilame keptuvės turinį į puodą.
- Pilame į puodą pomidorus, prieskonius ir cukrų, sultinį, dedame lauro lapus, pagardiname druska ir pipirais ir paliekame troškintis 20-30 minučių, dar sodresniam skoniui - valandą.
- Suberiame makaronus ir dar troškiname 20 minučių.
- Rikotą sumaišome su kietuoju sūriu.
- Išpilstome sriubą į dubenėlius, ant viršaus dedame po pora šaukštų rikotos ir tiekiame.
Skanaus!
Šaltinis: Cooking classy
P.S. Dar vienas variantas lazanijos sriubos, kuomet ricotta įmaišoma į sriubą ir troškinama kartu, o pabaigoje, išpilsčius į dubenis, ant viršaus užbarstoma mozzarella ir orkaitėje užkepma: oh sweet basil
Prieš 1 metus: Moliūginė lazanija su ricotta ir grybais
Prieš 2 metus: Bulvių plokštainis
Prieš 3 metus: Bolivinių balandų salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Prieš 4 metus: Moliūgų saldainiai
Prieš 5 metus: Šiltos orkaitėje keptų daržovių salotos su feta
Prieš 6 metus: Obuolių sultyse troškinta kiauliena su obuoliaisPrieš 7 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 8 metus: Cukinijų duona su riešutais ir citrininiu glajumi
Prieš 9 metus: Riešutinis Prahos pyragas
Prieš 10 metų: Cukinijų apkepas
Prieš 11 metų: Prancūziški skrebučiai
Ačiū už pasidalinimą, išbandysime su šeima :)
AtsakytiPanaikintiLabai įdomu, ačiū už pasidalinimą!
AtsakytiPanaikinti