Esu (o gal buvau - paskutiniai sezonai nebepasirodė patrauklūs) didžiulė australų MKR laidos gerbėja. Ne vienoje laidoje mačiau gaminamą ir giriamą jaučio uodegos troškinį, tad kai tik man į rankas pateko pagrindinis šio patiekalo ingredientas, neabejojau.
Uodega sudaryta iš raumenų, riebalų ir geležimi turtingų kaulų čiulpų. Jaučio uodegą geriausia troškinti ilgai ir dieną prieš valgymą, kad išsilydę riebalai sustingtų paviršiuje ir juos būtų galima nugriebti.
Man labai patiko, na o vyras nesugebėjo nugalėti psichologinio barjero dėl uodegos.
O viską dariau aš paprastai, paskaičiusi Jamie Oliver receptą ir prisimindama jautienos troškinį su alumi.
Taigi, mums reikės:
1,5 kg jaučio uodegų (manosios buvo veršiuko)
2 svogūnų
2 morkų
(tiktų 1 saliero stiebas, bet neturėjau)
2 VŠ miltų
1 kubelio sultinio
2-3 šakelių rozmarino
pluoštelio čiobrelių
2 lauro lapų
druskos, pipirų
600 ml konservuotų pomidorų (naudojau naminius)
500 ml tamsaus alaus
Paruošimas:
2 svogūnų
2 morkų
(tiktų 1 saliero stiebas, bet neturėjau)
2 VŠ miltų
1 kubelio sultinio
2-3 šakelių rozmarino
pluoštelio čiobrelių
2 lauro lapų
druskos, pipirų
600 ml konservuotų pomidorų (naudojau naminius)
500 ml tamsaus alaus
Paruošimas:
- Uodegą (-as) supjaustome/sukapojame mažesniais gabalėliais, nuplauname, nusausiname.
- Įkaitiname keptuvę (aš visame procese naudojau ketaus puodą) su šlakeliu aliejaus.
- Porcijomis, kad uodegos gabalėliai nesusigrūstų vienas šalia kito, apskrudiname iš visų pusių ir išėmus iš keptuvės atidedame.
- Svogūnus supjaustome plunksnelėmis ir beriame į tą patį puodą, kur kepė uodegos. Pakepiname kol nuskaidrės.
- Suberiame smulkintus česnakus ir pakepiname pusę minutės.
- Beriame kubeliais pjaustytas morkas, išmaišome ir šiek tiek pakepiname.
- Galiausiai beriame pora šaukštų miltų, išmaišome, kiek pakepiname.
- Beriame kubeliais supjaustytas bulves, suverčiame atgal uodegas, pilame konservuotus pomidorus, dedame prieskonius, sultinio kubelį, pagardiname druska, pipirais, pilame alų. Užverdame.
- Šauname į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 valandoms. Aš viską pasiruošiau vakare, kepiau iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 valandas, nustačiau, kad po to orkaitė pati išsijungtų, o troškinys toliau šutinosi per naktį.
Skanaus!
Šaltinis: Jamie Oliver
Prieš 1 metus: Varškės ir obuolių pyragas
Prieš 2 metus: Bulvių plokštainis
Prieš 3 metus: Greitas obuolių pyragas
Prieš 4 metus: Migdolinis varškės pyragas su slyvomis
Prieš 5 metus: Moliūginis keksas su šokolado gabaliukais
Prieš 6 metus: Grikių ir vištienos salotos su daržovėmisPrieš 7 metus: Pica pusryčiams
Prieš 8 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 9 metus: Vištienos suktinukai
Prieš 10 metų: Šokoladinis tinginys
Prieš 11 metų: Piene virta kiaušinienė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą