2020 m. balandžio 28 d., antradienis

Omletas su smidrais


Prieš kelis metus mamos darželyje netyčia atradusi augančius smidrus, kiekvieną pavasarį jų tykau labai akylai. Dažniausiai būna taip, jog jų nėra nei ženklo, o staiga tik šast - ir jau beveik peraugę. Kaip ne kaip, bet pavyksta jų nusičiupti bent keliems patiekalams. 2019 metų pavasarį nesugalvojau nieko naujo. Iš pradžių ketinau kepti tartą su smidrais, bet patingėjau gamintis tešlą ar laukti, ko latitirps šaldyta sluoksniuota tešla, tad išsikepiau omletą.
Šispatiekalas tiek labai skanus, tiek universalus: tiktų tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Neragavau šalto, bet įtariu, tiktų ir kaip šaltas užkandis. 



Taigi, mums reikės (3-4 porcijoms):
250 g karšto rūkymo šoninės, pjaustytos kubeliais
1 poro, baltosios dalies, pjaustytos žiedais
~300 g smidrų, pjaustytų poros cm ilgio gabaliukais
5 kiaušinių
~50 ml grietinėlės arba kelių VŠ grietinės
50 g kietojo sūrio, tarkuoto
druskos, pipirų
čili dribsnių, jei norisi

Paruošimas:
  1. Šoninę pakepiname keptuvėje, kol nuskaidrės ir pilame ten pat pjaustytą porą ir smidrus. Lengvai pakepiname.
  2. Kiaušinius išplakame su grietinėlė, sūriu ir prieskoniais.
  3. Kepimo indą ar indelius patepame sviestu, padaliname po lygiai kepintą su daržovėmis šoninę.
  4. Ant viršaus padaliname kiaušinio plakinį.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai išsipūs ir apskrus.
Skanaus!







Prieš 10 metų: Kepti varškėčiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...