2019 m. liepos 24 d., trečiadienis

Kalafiorų ryžiai su rytietiška gaidele


Tikriausiai jau nėra nei vieno, kuris nebūtų girdėjęs kelerių metų senumo tikro mados klyksmo - kalafiorų ryžių. Iš tiesų, galimybė ryžius nepastebimai pakeisti į daržoves daug kam yra puiki proga palengvinti ir praturtinti savo mitybą, o organizmas dėl to tik padėkos. 
Ryžių pakaitalui kalafioras tiesiog susmulkinamas ir apkepas keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Aš patiekalą šiek tiek paturbinau ir rezultate valgiau labai skanų vegetarišką pagrindinį patiekalą su kinietiškais akcentais. 
Na, o dėl panašumo į ryžius - jei nebūčiau žinojusi ką valgau, būčiau balsą atidavusi už kuskusą, bet ne ryžius. Gal dėl to, kad neturėdama kombaino, kalafiorą tarkavau, tad kruopelės gavosi smulkesnės nei ryžiai. Bet kuriuo atveju, tikrai kartotinas patiekalas. Smalsu būtų atlikti eksperimentą ir su šeimos vyriškiais.



Taigi, mums reikės (1 porcija, kaip pagrindinio patiekalo):
1 nedidelės kalafioro galvos
1 svogūno
2 nedidelių morkų
1/2 paprikos
2 skiltelių česnako
1 saujos žaliųjų žirnelių
ghee sviesto ar aliejaus kepimui

Padažui:
2 VŠ sojų padažo
1 VŠ medaus
šlakelio balzamiko acto (teoriškai reiktų ryžių acto, bet aš jo neturiu)
1/2 AŠ čili dribsnių
1/3 AŠ malto imbiero
1 VŠ sezamo sėklų

1 kiaušinio

Paruošimas:
  1. Jei turite kombainą - viskas paprasta: kalafioro žiedynus nupjauname nuo koto, dedame į kombainą ir smulkiname iki norimo smulkumo. Jei kombaino, kaip aš, neturite, tiesiog sutarkuojate tarka arba mandolina.
  2. Padažui skirtus produktus sumaišome dubenėlyje ir kol kas atidedame.
  3. Keptuvėje įkaitiname ghee sviestą, suberiame smulkintą svogūną ir pakepiname, kol suminkštės.
  4. Apkepus svogūnams, į keptuvę beriame smulkintus česnakus. Jiems pakvipus beriame šiaudeliais ar nedideliais kubeliais smulkintą morką ir papriką bei dar pakepiname apie 3-4 minutes. 
  5. Į keptuvę suberiame kalafioro trupinius ir žirnelius ir nuolat maišant kepiname, kol kalafiorai suminkštės iki norimo lygio. 
  6. Pabaigoje, visą keptuvės turinį sužeriame į vieną pusę ir į atlaisvintą vietą įmušame kiaušinį ir nuolat maišant iškepame. 
  7. Išmaišome visą keptuvės turinį, užpilame padažą, išmaišome, pakaitiname pora minučių ir tiekiame.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...