2017 m. rugsėjo 12 d., antradienis

Midijos pomidorų padaže


Mano ir jūros gėrybių, konkrečiai midijų, "santykiai" yra sudėtingi. Iš pradžių man būna labai skanu, bet bevalgant ir, tikriausiai, numalšinus pirmąjį alkį -  pradedu gilintis (įsižiūrėti) labiau į tai ką valgau. Ir tada suveikia psichologinis faktorius ir pasidaro nebeskanu ir nebenoriu. Nepaisant antrosios dalies, nors ir retai, bet midijas karts nuo karto vienaip ar kitaip paruošiu. Iki šiol dažniausiai jas troškindavau kartu su daržovėmis. Variantas su pomidorais mums patiko, bet jei reikėtų rinktis - vienbalsiai pasirinktume anksčiau išbandytąjį.
Tad užsimaniusi išbandyti kažką naujo, prisėdau prie interneto, kuriame radau daugybę panašių receptų ir keliavau prie viryklės. Paruošimo procesą supaprastinau pagal save iki minimumo.



Taigi, mums reikės (4 valgytojams): 
1 kg šviežių midijų
1 vidutinio dydžio svogūno
2-3 didelių česnako skiltelių
400 g konservuotų pomidorų arba 4 gerai prinokę pomidorai
1/2 puodelio sauso balto vyno
džiovintų čili pipirų dribsnių
cukraus pagal skonį
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Midijas nuplauname, pašaliname barzdas. Prasivėrusias išmetame. Patarimas - plauti jas po šaltu vandeniu, nes jei plausite su šiltu, jos pradės atsiverti ir tada nežinosite, kurios blogos, o kurios nutarė prasivėdinti. Gyvai midijai pabarbenus per kiautą, ji turėtų susiverti atgal.
  2. Susmulkintą svogūną pakepiname šlakelyje aliejaus didesnėje, aukštai skraštais keptuvėje, arba puode..  
  3. Kai svogūnas pasidaro skaidrus, beriame smulkintą česnakąir pakepiname pusę minutės.
  4. Pilame baltą vyną, užverdame ir leidžiame truputį nugaruoti.
  5. Pilame konservuotus pomidorus, arba nuluptus ir susmulkintus šviežius pomidorus.
  6. Gardiname druska, pipirais, cukrumi (subalansuoti pomidorų rūgštelę), čili pipirais. Išmaišome, sumažiname kaitrą ir leidžiame pasitroškinti 5 minutes. Man skaniau, kai pomidorai pasitroškina ilgiau - bent pusvalandį.
  7. Į padažą suverčiame nuvalytas midijas, išmaišome, uždengiame dangtį ir kaitiname ant nedidelės ugnies, karts nuo karto vis pamaišant, kol visos midijos atsivers (tos, kurios neatsivers - išmeskite).
  8. Tiekiame su traškia šviežia ciabatta duona.
Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...