2017 m. liepos 4 d., antradienis

Aštrios krevetės su makaronais ir kietuoju sūriu


Labai paprastas (gal net per paprastas) ir greitai paruošiamas, tačiau tikrai skanus patiekalas. 




Taigi, mums reikės (3 porcijoms):
300 g šaldytų didžiųjų krevečių (naudojau virtas), atitirpintų
1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1/3 puodelio alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako, išspaustų
1 VŠ rudojo cukraus
2 AŠ sojų padažo
1/2 AŠ čili dribsnių (arba pagal skonį)
poros saujų vyšninių pomidorų (pridėjau nuo savęs, man tiko)
druskos, pipirų

makaranų (tiek kiek paprastai ruošiate trims porcijoms)
svogūnų laiškų, kietojo sūrio pateikimui pateikimui
1 puodelis =236 ml

Paruošimas:
  1. Dubenyje ar maišelyje sumaišome kietąjį sūrį, soją, cukrų, česnaką, aliejų, čili dribsnius.
  2. Į gautą padažą suverčiame kreves, išmaišome ir paliekame 30 minučių pasimarinuoti.
  3. Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio, nupilame. Pasiliekame šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai, jei norėsis daugiau padažo.
  4. Keptuvę įkaitiname ir supilame krevetes su visu marinatu bei per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus. Jei krevetes naudojame žalias, kepame nuolat maišant, kol jos paraus, jei virtas kaip aš - kol sušils. Neperkepame, nes pasidarys guminės.
  5. Į keptuvę suberiame išvirtus makaronus, išmaišome (jei viskas atrodo perdaug sausa - įpilame vandens, kuriame virė makaronai) ir tiekiame ant viršaus pabarsčius pjaustytus svogūnų laiškus ir dar kietojo sūrio.
Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...