2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Paprasti vafliai


Pagaliau, pagaliau, pagaliau nusipirkom belgiškų vaflių keptuvę! Aišku, mano pirma mintis buvo šie fantastiški mieliniai vafliai, tačiau jiems reikia laiko. Tad susiradau vieną iš paprasčiausių vaflių receptų (originale jie buvo pavadinti "geriausių naminių vaflių receptas"), tešlos maišymo eigą šiek tiek pakoregavau pagal kitų valfių receptus bei pagal save ir iškepiau tikrai skanių, paprastų vaflių.




Taigi, mums reikės (6 vafliams, skaičius gali skirtis atitinkamai nuo vaflinės dydžio):
105 g (3/4 puodelio) miltų
30 g (1/4 puodelio) kukurūzų krakmolo
1/2 AŠ kepimo miltelių
1/4 AŠ sodos
1 VŠ cukraus (dėjau 2)
1 AŠ vanilinio cukraus
1/2 AŠ druskos
1 puodelio pasukų, kefyro ar pieno (aš sumaišiau pieną su grietine)
1/3 puodelio aliejaus (pakaktų ir 1/4)
1 didelio kiaušinio, trynys atskirtas nuo baltymo

Paruošimas:
  1. Baltymą išplakame iki standžių putų.
  2. Trynį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda.
  4. Į kiaušinio plakinį įpilame pusę pieno, įsijojame miltus, išplakame, tada supilame likusį pieną ir aliejų. Išmaišome. svarbu tešlos nepermaišyti.
  5. Atsargiai įmaišome baltymus.
  6. Tešlą paliekame bent pusvalandžiui pabrinkti.
  7. Kepame įkaitintoje vaflinėje. Kad iškepti vafliai, kol iškepsite visus, neatvėstų - juos galite dėti ant grotelių iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tik nedėkite vieną ant kito, kad neprarastų traškumo ir liktų šilti.
  8. Tiekiame su uogomis, jogurtu, plakta grietinėle ar kuo tik širdis geidžia.
Skanaus!


Šaltinis: Inspired taste

P.S. Labai  panašus receptas tik su 2 kiaušiniais yra Saulėtoje virtuvėje, o štai čia įdomi idėja churro vafliams (ingredientai iš principo panašūs, tik aliejaus kiekis mažesnis (čia pateiktam receptui būtų 1/8 puodelio).

P.P.S. O štai čia perskaičiau keletą patarimų geriems vafliams, kurių santrauka būtų štai tokia:
1. Gerai išplakti baltymai nulemia purią ir minkštą vaflių struktūrą.
2.  Kukurūzų krakmolas taip pat palengvina vaflius, jo dėka vafliai nebūna guminiai ir sunkūs.
3. Pasukos/jogurtas/kefyras - jų dėka vafliai gaunasi minkštesni.
4. Supylus tešlą, reikėtų apversti vaflinę, net jei ji tam neskirta, kad tešla pasiskirstytų tolygiai ir vaflis būtų gražus. Šito patarimo dar neišdrįsau išbandyti.



Prieš 3 metus: Vaniliniai sausainiai
Prieš 4 metus: Karlsono bandelės
Prieš 5 metus: Daržovių sriuba su kukuliais
Prieš 6 metus: Plovas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...