2017 m. sausio 6 d., penktadienis

Pūsti graikiško jogurto blynai


Kai prieš kurį laiką gavau iš Valio gavau visą krepšį dovanų, atrdau jų Alma gaikišką jogurtą, kurio dabar karts nuo karto vis nusiperku. Šį kartą dar vienas blynų receptas į mano blynų kolekciją.
Mes mėgstame storus purius blynus, tad šis - ne išimtis. Truputį buvo neramu ar šeimyna "užskaitys" šiuos blynus, mat pusė miltų - pilno grūdo. Bet niekas nieko nepastebėjo. 



Blynai purūs, minkšti, tiesa - sausoki - prie jų būtinai reikės uogienės, jogurto ar kito mėgiamo priedo. Nuo pilno grūdo miltų tekstūra rupesnė ir man labai patiko. Originaliame recepte į tešlą dedamas tik vienas šaukštas cukraus. Žinodama savo šeimynos skonį - įdėjau keturis ir neapsirikau - per saldu nebuvo net ir valgant blynus su medumi.




Taigi, mums reikės (5-6 porcijoms):
Sausam mišiniui:
1 puodelio (145 g) pilno grūdo kvietinių miltų
1 puodelio (135 g) kvietinių miltų
1/2 AŠ druskos
1 VŠ (aš dėjau 4 VŠ) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
4 AŠ kepimo miltelių (aš dėjau 2 AŠ sodos ir 1 AŠ kepimo miltelių)

Šlapiam mišiniui:
1 1/2 puodelio pieno
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio graikiško jogurto (aš įverčiau visą 180 g indelį graikiško jogurto - apie 3/4 puodelio. Pavėluotai sugalvojau, kad reikėjo pamažinti pieno kiekį)

Paruošimas: 
  1. Visus sauso mišinio produktus įsijojame ir sumaišome dubenyje, kuriame ir užmaišysime blynų tešlą.
  2. Šlapio mišinio produktus išplakame šakute ir supilame į sausą mišinį.
  3. Maišome kol nesimatys sausų miltų. Nepermaišome.
  4. Kepame ant vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje. Skaniausi blynai kepti ant ghee sviesto ar kokosų aliejaus.
  5. Tiekiame su medumi, klevų sirupu, jogurtu ar kuo tik širdis geidžia.
Skanaus!


Šaltinis: Just a taste



2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...