2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Moliūginis keksas su šokolado gabaliukais


Super minkštas, super purus, drėgnas, kvapnus keksas. Moliūgo niekas ir labai ieškodamas nesurastų. Lengva ranka įrašau į TOP'ų kategoriją - šį rudenį jį tikrai kepsiu dar ne kartą!



Taigi, mums reikės:
Šlapias mišinys:
2 kiaušinių
150 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
1/4 AŠ druskos
100 ml bekvapio aliejaus
4 VŠ jogurto (naudojau grietinę)

Sausas mišinys:
60 g ruginių miltų
110 g kvietinių miltų
1 AŠ sodos
1/2 AŠ cinamono
100 g šokolado (naudojau juodąjį)

Užbaigimui:
cukraus pudros apibarstymui 

Paruošimas:
  1. Šluotele išplakame iki vientisos masės šlapio mišinio produktus.
  2. Kitame dubenyje sumaišome sauso mišinio produktus ir įsijojame juos į plakinį. Vieną šaukštą miltų pasiliekame. Išmaišome, bet stengiamės nepermaišyti. 
  3. Susmulkintą šokoladą sumaišome su pasiliktu šaukštu miltų ir įmaišome į tešlą.
  4. Tešlą supilame į sviestu išteptą kepimo formą.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-50 minučių. Tikriname su mediniu pagaliuku - jis ištrauktass neturi būti apsivėlęs. Trukmė priklausys nuo orkaitės, kepimo formos, tad būtina tikrinti,
  6. Keksą prieš išimant iš formos leidžiame atvėsti.
  7. Prieš tiekiant apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!



Šaltinis: Great british chefs





Prieš 2 metus: Pica pusryčiams
Prieš 3 metus: Grikių kepsneliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...