2016 m. kovo 29 d., antradienis

Nekeptas šokoladinis varškės tortas


Velykoms ketinau gaminti tiramisu. Panašu, kad ne aš viena, nes apvažiavusi keturias parduotuves (Maxima, Rimi, Iki, Šilas) neradau maskarponės nei vienoje. Paskutinėje parduotuvėje supratau, kad reikia greitai keisti planus. Kaip tik tą dieną ryte varčiau pernykštį Beatos virtuvės pavasario žurnalą ir miglotai prisiminiau šio torto nuotrauką - teko greitai reorganizuoti pirkinių krepšelį, bandant "primesti" ko jam gali reikėti. Grietinėlės ir sausainių prisipirkau tris kartus per daug.
Tortas lengvai pagaminamas, nesudėtingas ir tuo pačiu skanus. Sodrus šokoladinis skonis. Avietės ir mėtos, kurias naudojau papuošimui, labai tiko ir suteikė gaivią atsvarą, nes gi iš "varškė+šokoladas+grietinėlė" lengvumo ir gaivumo tikrai nereikėtų tikėtis. 




Taigi, mums reikės (24 cm skersmens atsegamai torto formai):
Pagrindui:
180 g sviestinių sausainių (naudojau Selga šokoladinius)
50 g sviesto

Įdarui:
600 g kreminės varškės arba grietinėlės sūrio (naudojau President pertrintą varškę)
250 g juodojo šokolado
1 skardinės (395 g) kondensuoto pieno
200 ml 35 % riebumo grietnėlės
12 g (1 VŠ) želatinos (aš galiausiai panaudojau maždaug pusę, gal vos daugiau. Įdaras gavosi pakankamai tvrtas, bet tuo pačiu dar kreminis, ne kietas)
100 ml vandens

Papuošimui:
aviečių, gali būti šaldytos
mėtų lapelių

Paruošimas:
  1. Torto formą, kurioje stingdysime tortą, išklojame kepimo popieriumi, o šonus patepame sviestu, kad vėliau lengviau išsiimtų.
  2. Sausainius sutriname iki smulkių trupinių. Aš naudojau blenderį.
  3. Sviestą ištirpiname, sumaišome su sausainių trupiniais, supilame į torto formą ir išlyginame lengvai paspaudžiant. Dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
  4. Į dubenėlį pilame 100 ml vandens, beriame želatiną ir paliekame išbrinkti.
  5. Karšto vandens vonelėje (puodą su vandeniu dedame ant viryklės, ant jo, kad nesiliestų su vandeniu, dubenėlį su šokoladu) ištirpiname šokoladą.
  6. Ištirpusį šokoladą išplakame su kremine varške.
  7. Įplakame kondensuotą pieną.
  8. Karšto vandens vonelėje ištirpiname želatiną ir paliekame atvėsti.
  9. Išplakame grietinėlę iki standžių putų.
  10. Į varškės masę įplakame želatiną.
  11. Šaukštu atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
  12. Pasiruoštą įdarą pilame ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sustingtų.
Skanaus!



Šaltinis: Žurnalas "Beatos virtuvė", 2015 pavasaris/ Nr. 2







Prieš 1 metus: Dryžuota želė
Prieš 2 metus: Vaniliniai sausainiai
Prieš 3 metus: Karlsono bandelės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...