Šis brownis, atrastas Aguonėlės, savo laiku buvo tikras TOP'as - jį galima buvo pamatyti daugelyje tinklaraščių ir visi negailėjo jam liaupsių. Gerokai atsilikusi (bet geriau vėliau, nei niekada) iškepiau ir aš. Sunku atrasti liaupsę dar neišsakytą šiam pyragui... Geriausias apibūdinimas pačios Aguonėlės - buvo keptas neštis į svečius, bet paliktas namie, nes per skanus su kuo nors dalintis. Nėra ką daugiau bepridurti! Mano šeimynai jis labai patiko. Mama, laikiusi kompaniją mūsų atžalai, atradusi šaldytuve šį pyragą paragavo, ir net po kelių dienų nepamiršo: "Kas ten per pyragas? Labai skanus? Iškepk dar!" O tai pastaruoju metu, patikėkite išgirstu labai retai, nes mama sau neleidžia lepintis saldėsiais.
Pyragas labai sodraus ir turtingo skonio. Labai sotus ir gana saldus. Varškės sluoksnis suteikia jam nemažą dozę gaivumo. Tikrai labai rekomenduoju išsikepti.
Taigi, mums reikės:
Kakaviniam-oreo sausainių sluoksniui:
12 oreo sausainių
115 g sviesto
100 g cukraus
120 g miltų
45 g kakavos
1/3 AŠ druskos
2 kiaušinių
Varškės sluoksniui:
250g tepamo varškės sūrelio (aš ėmiau 2 mažas pakuotes varškės sūrelio Emilki, jos berods po 140 g), tiktų Philadelphia, Rama Creme Bonjour
80 g cukraus pudros (aš dėjau cukrų)
1 AŠ vanilinio cukraus
Papuošimui:
6 oreo sausainių
Paruošimas:
- Varškės sūrelį išsukame su cukraus pudra (mano atveju - cukrumi), vaniliniu cukrumi ir padedame į šaldytuvą.
- tešlai skirtus sausainius susmulkiname. Aš persistengiau - supjausčiau juos iki trupinėlių. Pakanka perpjauti į 4 dalis.
- Sviestą kartu su cukrumi dedame į nedidelį puodą ir kaitinti ant ugnies, kol ištirps sviestas (cukrus neturi visiškai ištirpti). Atidedame į šoną 5 minuėms, kad atvėstų.
- Gerai išplakame kiaušinius.
- Beplakant kiaušinius supilame pravėsusį sviestą ir plakame, kol masė taps kremine.
- Įmaišome persijotus, su kakava ir druska sumaišytus miltus.
- Galiausiai įmaišome susmulkintus sausainius.
- Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Net jei naudojate silikoninę formą, vis tiek išklokite - iškepęs pyragas gana minkštas ir nebus lengva jį išimti iš formos.
- Kepimo formoje pPaskleidžiame pusę kakavinės masės. Ant viršaus visą varškės masę, ant viršaus - likusią kakavinę. Lengva nebus, nes tešla gana tiršta, kai kurioms kepėjoms ji gavosi ypač kieta. Su pagaliuku kiek pamaišome viršutinius du sluoksnius.
- Sudėliojame ant pyrago viršaus likusius sausainius.
- Kepame iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje ~30 minučių.
- Patiekiame atvėsintą.
Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlės blog'as
Vajetai vajetau kaip gražu ir saldu!:)
AtsakytiPanaikintichi chi - ir saldu ir kaloringa vienareikšmiškai... aš daugiau į jį liūdnai žiūrėjau, nei valgiau :D
PanaikintiO aš pirmą kartą apie šitą grožį girdžiu. Retai užsiimu saldžiais kepiniais, bet šitą išbandyti, atrodo, privalu!
AtsakytiPanaikintiŠis pyragas "ant bangos" buvo prieš gerus pusantrų metų :) Jei akys pirmiausia ieško normalaus maisto, o ne desertų, tikiu, kad šis skanėstas ir neužkliuvo :)
Panaikinti:)) nera daugiau ir ka bepridurti :*
AtsakytiPanaikinti;)
PanaikintiAčiū Tau už puikų receptą! :)
Neabejoju, jog skonis nenusileidzia vaizdui.... seile jau tista....
AtsakytiPanaikintiAčiū ;)
PanaikintiPavaišinčiau, bet deja, iš jo liko tik prisiminimai :)
Labai gerai, kai kažkas pagamina kažkada buvusį populiarų receptą vėliau - tada jis vėl pelnytai prisimenamas :) ir aš audžiu mintį pagaminti šį brownį ;)
AtsakytiPanaikintiAha, jau mačiau,kad vėl atgimė šis pyragas ir pas kitas :) smagu pabūti "reminder'iu" :)
PanaikintiSveika, norejau paklausti del vienos mano idejos su siuo pyragu. Ar iseitu browni paversti keksiukais?Nes kiek internete ie6kojau, oreo keksiukai ne taip viliojamai atrodo kaip brownis. Nes ten keksiukai atrodo tokie... sausi, o sis brownis - slapias ir skanus. T
AtsakytiPanaikintiNoreciau padaryt lyg vieno kasnio brownius, na, viska daryciau pagal recepta, tik ispilstyciau viska po truputi i kiekviena formele. Taigi, labai lauksiu atsakymo.
Sveiki! Kadangi pati nebandžiau, kepti šio pyrago keksiukų pavidalu, galiu pakomentuoti tik teoriškai:
PanaikintiBrownis iškeptas turėtų būti drėgnas, tad kepant jį keksiukų formelėse, laikas turi būti gerokai trumpesnis. Kadangi keksiukų plotas yra mažesnis nei pyrago, tai labiau tikėtina, kad jie vis tiek bus sausesni nei pyragas. Pabandyti visada galima, kad ir su mažesniu kiekiu. Arba iškepti pyragą, supjaustyti jį gražiais kvadratėliais ir taip išgauti norimą vieno kąsnio pavidalą :)
Sveiki, norėčiau pabandyti šį pyragą, bet nežinau kas tie oreo sausainiai
AtsakytiPanaikintiOreo sausainiai, kakaviniai su pertepimu sausainiukai. Jų tikrai yra pirkti Maximoje - ieškokite sausainių skyriuje. Įveskite google paieškoje "Oreo sausainiai", pamatysite pakuotę, bus lengviau ieškoti :)
PanaikintiLabai norėčiau pabandyti! O į kokio dydžio skardą dėjote šį kiekį? :)
AtsakytiPanaikintiNuotraukoje įmažintas atvejis, kai kepiau keksinėje formoje, bet man gal kiek per aukštas gavosi. drąsiai galite kepti 20x20 matmenų ar panašioje kepimo formoje.
Panaikinti