2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Vištienos šlaunelės medaus ir garstyčių padaže


Nuostabi vištiena! Minkšta, drėgna. O skonis nuostabiai suderintas - saldžiai rūgštokai nuostabus. Puikiai subalansuotas. Kepdama maniau, kad tai bus pirmas ir paskutinis kartas šiam receptui, nes mano vyriškis gana konservatyvus, bet kai paragavo, pamiršo, kad yra garnyro ir kapojo net ausys linko, sakydamas, kad nieko nereikia - višta su padažu pati viena nuostabi. Mūsų didžiam nustebimui, mažąjam ši vištiena taip patiko, kad faktiškai jis mus apvalgė - mums beliko tik kaulelius graužti. Tad be sąžinės graužimo, dedu šį receptą į mūsų šeimos TOP'ų kategoriją.

Taigi, mums reikės:
6 vištienos šlaunelių (tikrai tiks ir kitos kūno dalys. Čia esmė - padažas)

Padažui:
3 VŠ medaus
3 VŠ garstyčių (naudojau grūdėtąsias)
šviežių čiobrelių, tinka ir džiovinti
1 stiklinės balto vyno
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Vištos šlauneles pagardiname druska ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Pakepiname, kad būtų gražiai ir skaniai apskrudę.
  2. Apkeptą vištieną dedame į kepimo indą.
  3. Iš keptuvės nupilame aliejaus perteklių ir sudedame medų, garstyčias, čiobrelius bei pipirus. pakaitiname, kol viskas susimaišys.
  4. Gautuoju padažu aptepame vištiena, į kepimo indą supilame vyną.
  5. Kepimo indą sandfariai uždengiame folija.
  6. Kepami iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  7. Išimame kepimo indą iš orkaitės. Nuimame foliją. Susidariusį skystį supilame į keptuvę ir kaitiname kol sutirštės. Kaitinant padažą paragaujame ar nieko netrūksta. Ko trūksta - įdedame.
  8. Kol ruošiame padažą, vištą dedame atgal į orkaitę, kad apskrustų.
  9. Paruoštą vištieną patiekiame su padažu ir mėgiamu garnyru.
Skanaus!


Šaltinis: Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...