Per vasaros karščius man pats geriausias maistas yra šaltibarščiai. Valgyčiau tikriausiai pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Taigi, mums reikės:
0,5 l marinuotų burokėlių
2 vidutiniai agurkėliai
Sauja svogūnų laiškų
Pluoštelis krapų
1 kubelis daržovių sultinio
1/3 puodelio verdančio vandens arba rugpienio
1 l šaltibarščių kefyro
4 kiaušiniai, kietai virti
Paruošimas:
- Supilame į puodą burokėlius.
 - Ištirpiname sultinio kubelį verdančiame vandenyje. Atvėsiname ir sumaišome su burokėliais.
 - Supjaustome agurkus, svogūnus, krapus ir dedame į puodą.
 - Supilame šaltibarščių kefyrą ar rugpienį.
 - Viską išmaišome.
 - Supjaustyti kiaušinius ir patiekti šalia, įsidėti į lėkštę prieš valgant.
 - Valgyti su virtomis, o dar geriau - virtomis ir apkeptomis bulvėmis.
 
Skanaus!



Neseniai radau tavo svetaine ir labai dziugauju, nes tavo recepciuku paprastumas, ivairove ir aiskumas padeda gaminant ;) Aciu! Tik vat turiu toki gal netipiska klausimeli - kokios firmos burekelius dazniausiai vartoji? :) Man kazkaip vis nepasiseka skaniu nusipirkti :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už tokį šiltą komplimentą :)
PanaikintiO dėl burokėlių tai tikrai nepadėsiu, deja... Naudoju tik mano mamos marinuotus :)
Na tada cia jau tikrai nelabai pasiseke man :) Nieko! Rasiu kada!
Panaikinti