2016 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Pomidorų ir fetos salotos


Nupučiu dulkes nuo savo tinklaraščio....
Atsinešu superines pomidorų salotas su feta sūriu. Jau nepamenu kiek metų jas gaminu. Dabar, kai pomidorai patys skaniausi, pats laikas jas gaminti. O kai į šias salotas kartą papildomai įpjausčiau arbūzo - atradau jas iš naujo. Pabandykit! Ar su arbūzu, ar be - labai rekomenduoju!



Taigi, mums reikės (gausiai pasigardžiuoti kaip garnyru - 2 porcijos):
5 vidutinių gerai prinokusių pomidorų
100 g fetos sūrio
1 nedidelio mėlynojo svogūno (pridėjau nuo savęs - labai tinka!)
1 VŠ alyvuogių aliejaus
1 VŠ balzaminio acto ar kremo
pluoštelio šviežių krapų (būna, kad neturiu - ne bėda), jei turite šviežių bazilikų - jie či ataip pat tiks
riekės arbūzo, jei norisi naujų pojūčių
maltų juodųjų pipirų ir, jei trūksta, druskos

Paruošimas:
  1. Svogūnus supjaustome riekelėmis, ar kaip tik patinka, svogūnus plonais pusžiedžiais.
  2. Sluoksniuojame: pomidorai, (arbūzas, jei naudojame), svogūnai, trupinta feta.
  3. Pašlakstome aliejumi, balzamiku, pagardiname pipirais ir jei turime - smulkintais krapais.

Skanaus!


Šaltinis: Beatos Nicholson knyga "Beatos virtuvė"









Prieš 1 metus: Ledai sausainyje
Prieš 2 metus: Ryžių košė (pudingas)
Prieš 3 metus: Skrebučiai su medumi
Prieš 4 metus: Kitaip virtas kiausinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...